Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körös vízitúra, Körös kenutúrák: Fekete-Körös, Fehér-Körös, Kettős-Körös, Sebes-Körös, Hármas-Körös

Választhatóan 1-2-3-7-napos Körös kenutúrák
Jöhetsz velünk a Körös(ök)re is. Az időtartam és az időzítés is tőled függ. A tiszatura-vizitura.hu honlapunkon megtalálod a választhatóan 1-2-3-napos Körös-vízitúra turnusok leírását, megtalálod majd a 7-napos Körös-túrát, és azt is, hogy csak legyen meg az időpont, hogy mikor szeretnéd a Körös vízitúrát és hívj: +36209342760.

Március végétől október végéig bármely 1 napra, bármely 2 napra, bármelyik 3 napra jöhettek Körös-vízitúrára. Egy Körös-túra kellemes evezgetés, remek családi kikapcsolódás. Tökéletes helyszín csapatépítéshez, csapatépítő vízitúrához, iskolai vízitúrás osztálykiránduláshoz. Még a 3-napos Körös-vízitúra mindhárom napján is csillagtúrázunk, így a szállásról nem kell kiköltözni, a szállás tekintetében végig egyhelyen lehetsz és közben a Körös vízitúra mindhárom napján másfelé evezhetsz.

 

Első napi Körös-vízitúra: a Fehér-Körösön kalandozunk 

Szanazugban, a szanazugi Nádas kempingben, egy füst alatt a vízre szállás helyén találkozunk. A Körös-kenuzás első napjának menetrendje számodra, ill. számotokra attól függ, hogy már vízitúrában járatos, kormányos tapasztalattal bíró legénység vagytok-e.

Ha (nagyon helyesen :)) most kezditek vízitúrás karriereteket, akkor gyertek 10:30-ra, és se perc alatt úgy megtanulsz kenuzni, hogy ihaj-csuhaj.

Ha viszont már rutinosak vagytok, ha van profi kormányos a hajóban, akkor 11 órára gyertek. Nagyjából (nyilván ezt perce pontosan lehetetlen megjósolni) 11:30-ra mindenki tud kormányozni és vízre szállunk. A Körös-vízitúra első napján a Fehér-Körösön fogunk lapátolni, felevezünk a Fehér-Körösön Gyuláig, durván 6.3 km lesz a sodrással szembeni evezgetés, (túl lehet élni) kiszállunk a kenukból, besétálunk egy kicsit Gyulára, és megnézzük a gyulai várat.
Majd a hihetetlenül nyugis Körös-vízitúra második felében (persze közben lesz ebédszünet) visszacsorgunk Szanazugra. 

A vacsora önellátó, ami Szanazugban, pláne csillagtúra esetén nem gond, mind a saját főzés, mind az étterembe menés lehetősége adott.  

 

2. napi Körös-vízitúra: a Kettős-Körös meghódítása 

Ha valaki csak ezen a napon kapcsolódik be a túrába (lehet, hiszen ez egy választhatóan 1-2-3-napos Körös vízitúra), akkor ha kezdő (senki sem született kenuban és a vendégek közel felének ez a tűzkeresztsége) akkor kérjük, hogy 10:30-ra érkezz Szanazugra, az e-mailen is elküldött helyre.

Ha pedig rutinos profi vagy, gyertek 11 órára. A kenutúra ezen napján is csillagtúrázunk, a kenutúrán a Kettős-Körösön Békés-Dánfokig evezünk. A Szanazug - Békés - Szanazug táv oda-vissza 20 km lesz. Tökéletes "antistressz" nap. A vacsora önellátó, ami, ahogy fentebb is írtuk, kényelmesen megoldható, akár saját főzöcskével, akár az éttermek nem kis száma miatt.

 

3. napi Körös-vízitúra: túra a Fekete-Körösön 

Lehet, hogy valaki csak erre az egy napra jön, az érkezési idő attól függ, hogy gyakorlott vízitúrázók vagytok-e vagy ez lesz az első evezgetésetek. Ugyanis ha most kezded a vízitúrázást, akkor kérjük, hogy 10:30-ra érkezz meg az e-mailen is elküldött szanazugi helyszínre, ha viszont már sok vízitúra van a hátatok mögött, akkor elég 11-re jönni.

A Körös vízitúra 3. napján következik az utolsó trófea, ekkor vár ránk a Fekete-Körös (egy részének) a meghódítása. Városerdő felé indulunk a Fekete-Körösön "fölfelé", megyünk amíg élvezzük, és egy jó kis ebédszünet után visszacsorgunk, visszaevezgetünk Szanazugra. ​Három hiperbékés nap, ez a Körös vízitúra stresszmenedzsment tréningnek sem utolsó. Nagyon kondis, iszonyú erős nem leszel a vízitúra végére, de ha korábban nem evezgettél még, lehet, hogy fogod érezni a karod, vállad.

 


Jelentkezés a Körös vízitúrára: 
1. A honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően a jelentkezesi lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
2. A visszaigazolást követően kérjük a Körös-vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a Körös-vízitúrára jelentkező számlázási címét, a kenus túra időpontját és helyét (esetünkben tehát a Köröst) beírni. Fontos! A név NEM kell, azt az utalásból amúgy is lehet látni, tehát a közlemény rovatba NE írd be a neved, mivel csak foglalja a szűkös helyet. Viszont. A számlázási címet, és azt, hogy mikor és melyik túrán (tehát, hogy Körös-vízitúrán és ne mondjuk a Hernádon) várjunk pedig muszáj tudni!
Pl. 2083 Solymár, Kenu u. 4., augusztus 16-18. Körös vízitúra