Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 3-4. Választhatóan 1-, vagy 2-napos Hernád-vízitúra

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgHernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban, tehát az időtartam tőled függ. Az egyik napon látszólag csak 12+2 km-es kenutúra vár rád, de lesz benne a sodrással szemben menő limányszlalom is (!). A második napon pedig - a kedv és az első napot követő fáradtság függvényében választjuk a távot. Mondjuk 21 km-t száguldunk majd (mi kényelmesen lapátolgatunk, de a Hernád egy kicsit besegít). Hernád vízitúra a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. 
A Hernád fantasztikus élmény, de kérjük, hogy csak akkor jelentkezzetek, ha szuper a kormányos, ha a vezérevezős is tökéletesen teszi a dolgát, ne itt a Hernád-parton derüljön ki, hogy esetleg nem lenne biztonságos, ezért nem szállhattok vízre. 

 

 

 

a-hernad--02.jpg

A vízitúra teljes időtartama alatt végig fix a szállás. A szállás igény szerint sátor vagy vendégházban szoba - ami neked szimpatikus. A szállást természetesen foglalhatod magad (a résztvevőknek értelemszerűen jelezzük, hogy milyen körben érdemes szállás után keresni) vagy - de csak ha elég korán jelentkezel a vízitúrára - mi foglaljuk neked. 
Az általunk foglalt szálláson a sátrazás díja 1500-2000 Ft, a vendégszobák díja 4-5-6000 Ft/fő/éj.  

Étkezés: ebédre mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. Kizárólag akkor jelentkezz, ha ezt elfogadod, ha ezt támogatod. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A kenuban csak az van velünk, ami napközben a vízen szükséges. 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. Kérjük, hogy kizárólag akkor tisztelj meg jelentkezéseddel, ha ezt elfogadod nagy meleg idején is.  
Még egyszer! Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut "tökéletesen" kormányzó legénységek jelentkezését várjuk. Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vízitúra.hu web site-on a gemenci vízitúráinkat! 

 

 


Opcionális nulladik napi kenuzástanulás a Tisza-tavon (!) és/vagy szintén opcionális érkezés a Hernádhoz.
Ha mi foglaljuk neked a szállást, akkor az e-mailben elküldött címen várunk. A nulladik napon 14 órától tudsz beköltözni.  

1. napi Hernád vízitúra: 12+2 km-es, felfelé evezést is tartalmazó evezgetés a Hernád egy izgi szakaszán. (Igen, egyet fogunk érteni: a Hernádnak sok helyen "van" sodrása).  

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpg11:30-kor találkozunk az e-mailben megadott és egyeztett helyen. Következik egy még sokadik kenuzástanulás és indul az izgi, élmény-vízitúra, amibe - ki fogjuk érdemelni - iktatunk úszkálós, pancsolós, napozós szüneteket is. Term. lesz ebédszünet is, meg meglepetés "kulturprogram" intellektuális ínyenceknek. Visszaérkezés után még kérjük, hogy mindenki a saját hajóját mossa ki és kérjük segítsetek a kenukat a helyükre visszatenni. 

 

 

 

2. napi Hernád vízitúra: kenuzás Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgExtázis a felváltva elképesztően klassz, és fenomenális Hernádon. 10-kor az e-mailben elküldött helyen találkozunk, ha pedig az első napon is voltál, akkor eleve együtt vagyunk, mindenről tudsz. Először "logisztikázunk", ami azt jelenti, hogy minél több autót a kenutúra célállomásán juttatunk (és hagyunk), és minél kevesebb kocsival "felmegyünk" a vízre szállás helyére. 

Vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le. 
Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha nagyon sebesen jöttünk a vízen, és jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.

 


 

Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 15 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

 

 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-010.jpgKöszönjük, hogy velünk vízitúráztatok, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.szigetkozvizitura.hu), Rábán, Bodrogközön és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat. És jöhettek velünk ősszel, télen és kora tavasszal is túrázni! Hótalpas és csúszásgátló hómacskás túrákkal várunk Szlovákiában és Ausztriában. www.tatra-tura.hu és www.ausztria-tura.hu

 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 Hívj (+36 209 342 760) vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 


 

 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. (Pl. 2030 Diósd, Poprádi u. 1. 
Július 3-4. 
​Hernád vízitúra)