Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisza-tó vízitúra

1904.jpgtisza-to-vizitura.hu
A Hernád mellett több helyen vannak az országban vízitúráink, a Tisza-tavon is, ahol tavasztól október végéig minden nap van túránk.
A Tisza-tó egyfelől őrülten gyönyörű vízitúra-terep, másrészt TÖKÉLETES helyszín a kenuzás megtanulására, gyakorlására, tehát a Hernádra történő felkészülésre. Ráadásul még logisztikailag is optimális, hiszen a vendégek többsége Bp., a Dunántúl felől érkezik, tehát a Hernád felé menet a Tisza-tó csak minimális kitérő az M3-asról. 

Elsősorban Tiszafüredről és Poroszlóról indulunk, de van úgy, hogy Tiszavalkon, van, hogy Sarudon, Tiszaderzsen, ill. Abádszalókon szállunk vízre. A vízitúrát lehet kezdeni bármikor. A kenutúra időtartama rajtad múlik.  Igen, lehet jönni 1-napra is! 

 

Kezdőknek "tökéletes" betanítás: tisza-to-vizitura.hu
Senki sem kenuban született. Megtanítunk kenuzni. Szakmailag felkészülten, türelemmel tanítunk meg kenut kormányozni. Percek múlva szállni fog a kenud :). Tudunk tanítani. 

Biztonságos, tartalmas, olcsó vízitúrák: tisza-to-vizitura.hu 

A biztonság mindenek felett. Kötelező a mentőmellény, amikor hideg a víz, neopren vagy dry suit viselését javasoljuk. Egészen kis gyermeket is hozhattok! Nincsenek másfél órás alibi evezgetések, 90%-ban pihenőből álló vicc-kenutúrák. Nincsenek az evezés tanításához nem értő (anti)túravezetők. Nincs instabil, gagyi kenu. Elviszünk a legtitkosabb vízi ösvényekre. A túravezető mesél, igazi idegenvezető is, gyermekes családok esetén az ismeretterjesztés, játékos versenybe, quiz-kérdések formájában zajlik. 

Egyedi túrák, céges csapatépítő vízitúrák, osztálykirándulások 

 

20190803_115034_resized.jpgÉs nem csak testre szabott túráink vannak, hanem turnusok is: egy-egy hét mind a 7 napján másfelé túrázunk, minden nap lehet csatlakozni az aznapi vízitúrához. Lehet startolni a hét bármely napján, magyarul kezdhetitek a kenutúrát bármikor. 

 

 


A tisza-tavi vízitúrák időbeosztása
img_20190817_105140.jpgA vízitúra első napján az adott túránál feltüntetett időben találkozunk és jellemzően 16 óra körül érkezünk vissza, de estére ne vegyetek színházjegyet. A csapat összetételétől a szél erősségén keresztül, a nem tervezett mosdószünetekig millió dolog befolyásolja, hogy 15:56-kor vagy 17:34-kor érkezünk meg. 


Szállás a tisza-tavi kenuzás idején
A szállás bármi lehet, kérjük foglald magad. 

Normálisan viselkedő túratársak
Hála égnek hozzánk kultúrlények jönnek...

A borulás ritkább mint az őszinte politikus

A borulás nem dráma, de nálunk elenyészően ritka. A titok nyitja, hogy tényleg jól tanítjuk meg a kormányzást és etikusan működünk. Ez azt jelenti, hogy a kenukat nem terheljük túl. Biztosítunk annyi kenut, hogy a hajók nem a merülésvonalig süllyedve inognak, ahol végig félsz, hogy a köv. húzásnál borul a hajó. 

Időjárás, vízjárás és a vízitúra

Egy kis eső nem jelent gondot, de egész naposnak előre jelzett, tényleg nagyon nagy esőben, viharban vagy erős szélben, bármilyen veszélyt jelentő helyzetben alternatív útvonalon túrázunk, vagy nem túrázunk, pl. villámlás idején nem szállunk vízre. 

Wc az evezés idején 

Bármikor megállunk ha valaki kéri, de nem kell kérni, mert amúgy is gyakran megállunk. Ha kisgyerek is van, pláne. Aztán diszkréten a hölgyek jobbra, urak balra. 

Hogy lesz az étkezés a kenutúra idején?
Az étkezés önellátó. Hozzál a vízre elemózsiát és alkoholmentes innivalót. Az apartmanok, kempingek általában felszereltek, lehet főzni. És persze a Tisza-tó mellett van "millió" étterem, vendéglő, gíroszos, pizzéria. 
 

Mit vigyünk magunkkal a tisza-tavi vízitúrára?
A tisza-to-vizitura.hu honlap "mit hozzál a vízitúrára?" c. menüpontjában megtalálod mindazt, amit hozni kell, ill. érdemes
.  
 

Autóval, vonattal a Tisza-tavi túrára? 
Egy igazi ökoturista vonattal, busszal jön. Persze az autó kényelmesebb, de például Budapestről nagyon könnyen tudsz jönni vonattal, a Tisza-tó express-szel például átszállás nélkül tudsz jönni és bicikli-szállító kocsija is van.

 

Hogyan kell jelentkezni az evezésre? 

A jelentkezéshez is mindent megtalálsz a tisza-to-vizitura.hu honlapon, és természetesen minden kérdést szívesen válaszolunk meg: +36209342760

Tisza-tavi motoros ladikos túrákon is várunk 

+36209342760. Rögtön mondjuk, hogy van-e hely, és ha igen, akkor az árat is.