Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 28. - szeptember 1. Hernád vízitúra választhatóan 1-2-3-4-5 napban

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgHernád vízitúra választhatóan 5-4-3-2-1 napban. Hernád kenutúra kaland fantasztikus vizeken, kifejezetten rutinos, kizárólag gyakorlott, a kenut jól irányító vízitúrázóknak. 

 

A Hernád a vízitúrázók között ismertebb folyók közül leginkább a Rábához hasonlít. Brutálisan klassz. Kalandos, de nem veszélytelen. A Hernádra kell a határozottan JÓ kormányzás. Ha ilyen vízitúrázó vagy, gyere, mert a Hernád gyönyörű. Ha nem tudod eldönteni, hogy biztonságos-e neked a vízitúra, gyere el bármely más vízitúránkra, a délelőtti betanítások során megnézünk (ingyen), és megmondjuk, hogy jöhetsz-e, vagy részt veszel (pl. egy tisza-tavi) betanuláson, és egy gyakorlásra kiváló vízitúrás napon (ezt sajnos nem tudjuk ingyen biztosítani). Ilyen egyszerű. 
 

 


20190618_142255_resized.jpgA szállás a Hernád vízitúra idején: igény szerint sátor vagy vendégszoba
A folyón evezve jövünk lefelé, és mindenhol ott folytatjuk, ahol előző nap kiszálltunk. 

Eközben a Hernád kenutúra szállás szempontból "állótábor", tehát a vízitúra nem igényel egy költözést. Természetesen mindenki foglalhatja bárhol a szállását. Ha nagyon időben (nem az utolsó 1-2 hónapban) jelentkezel, akkor foglaljuk neked is a szállást. A szállás - akár sátrazással, akár vendégszobával - lehet végig fix. Ami azt is jelenti, hogy kell majd minden nap autózni. Ehhez a vízitúra elején transzfert biztosítunk. A transzfer árát a túradíj nem tartalmazza. A Hernád kenuzás kezdetén megismerik egymást a csapat résztvevői, ezt követően a szívélyes viszonyba kerülő túratársak összeállnak, és teleautó rendszerrel tesszük viszonylag olcsóvá a közlekedést. Fontos, hogy viszonylag olcsóvá. Ugyanis a távolságok adottságok.

Étkezés: önellátó vagy rendelt. Főzési lehetőség, jól felszerelt konyha áll a rendelkezésedre, és a "támaszponton" van rendelhető, (mégpedig finom!) reggeli és vacsora. A napközbeni elemózsiát neked kell hozni, vagyis kell készítened szendvicset. 

 

 

hernad-12.jpgNulladik nap(ok): lehetséges evezéstanulás!

A Hernád nem veszélytelen folyó, azoknak, akik még nem vízitúráztak, javasoljuk, hogy jöjjenek el vagy a Tisza-tóra, (tisza-to-vizitura.hu) vagy a bodrogzugi ártérbe (tiszatura-vizitura.hu) és gyakorolják a kenu irányítását először álló vagy kis sodrású vízen, azaz a megfelelő előképzettség megszerzése után jöjjenek a Hernádra.   

 

 

 

Szerdai vízitúra a Hernádon:
21-22 km-es evezés gyors vízen (SzC)

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpg11 órára, egészen pontosan 10 óra 59-re várjuk az érkezőket. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek. 

 

 

 

 

 

Üdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató után kezdjük a logisztikát, ami azt jelenti, hogy minél kevesebb autóval megyünk ki a vízre szállás indulási helyére, az utasok kiszállnak, és (csak) a sofőrök a kenutúra napi céljába viszik a kocsikat, majd a sofőröknek transzfert biztosítunk a vízitúra starthelyére. A transzfer díját (1000 Ft/sofőr) a túradíj nem tartalmazza, az külön, helyben fizetendő a transzfert biztosítójának. 


Bemelegítés, wc, napi tájékoztató után tesszük vízre a hajókat és hamarosan szépséges tájon lapátolgatunk. Áramlástan tankönyvek illusztrációit készíthetjük arról, hogy a kanyarok belső oldalát hogyan építi a folyó, a külső oldalon pedig hogyan bontja a partot. A fövenyeken természetesen néhol megállunk, és hölgyek jobbra, urak balra ...

Hamarosan egyik kedvenc részünkhöz érünk, ebédszünetünket a természet lágy ölén tartjuk. Majd jön egy olyan "sikán", hogy a Forma 1 rajongók is eldobják az agyukat. Aztán a Hernád medrének szélessége kevesebb mint a felére szűkül. Igen ám, de a mélysége nem sokkal nő, amit a folyócska az áramlási sebességgel kompenzál, hiszen a folyadékok nem túlságosan összenyomhatóak...

20180819_122947.jpgÉrkezés a napi célba.
Délután fakultatív kirándulás Regécre a várhoz. 
A vár 1285 körül épült egy 624 méter magas vulkanikus szirten, a történetét majd ott.
Autókkal megyünk és a vár közelében szállunk ki, innen rövid gyalogtúra vezet fel a várhoz. Legalább edző- vagy tornacipő, de inkább túrabakancs kell.  

 


Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik.  

Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

 

 

Csütörtöki vízitúra a Hernádon: 14 km kenutúra Pandorán (CP)
vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-magaspart.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. A délelőtt első felében lehet -  fakultatív programként - kirándulást tenni Boldogkőváraljára, érdemes megnézi a várat. A váron kívül Boldogkőváralja sajnos egyre kevésbé mutat vidám arcot, ill. a mi szubjektív biztonsági értékelésünk szerint van Boldogkőváraljánál biztonságosabb település az országban, ezért nem is gond, hogy csak a várra lesz idő.


11 órára, egészen pontosan 10 óra 59-re várjuk a csütörtöki túranapon érkezőket. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek. 

Üdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató után kezdjük a teleautós logisztikát, ami azt jelenti, hogy minél kevesebb autóval megyünk ki a vízre szállás indulási helyére, az utasok kiszállnak, és (csak) a sofőrök a kenutúra napi céljába viszik a kocsikat, majd a sofőröket minél kevesebb autó visszahozza.... 

 

A vízre szállás után 10 km-rel lassulunk, "megfog" a víz, óvatosan, lassan lapátolgatunk a szenzációs tájon.
Az esetek 95%-ában senki mással nem találkozunk a vízen, még pecás sem ül a parton. Itt átvitt értelemben igaz, hogy a madár se jár, viszont szó szerint meg szerencsére nem.
Itt például megtörténhet, hogy egy uhu (nem az erdei, hanem a népi nevén "nagy fülesbagoly", a bubo bubo) száll el előtted. 

Laza, akár 180 centis fesztávolságával nem egy pici madár, konkrétan egy halászsasnál is nagyobb. Jajveszékelsz, hogy mekkora hiba volt eddig kihagyni a vízitúráid közül ezt a szenzációsnál is pompásabb folyót. img_20180819_2.jpgA teleautós rendszernek hála hamar visszajutunk a szállás(ok)ra.

Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk.

Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik. 

Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

Pénteki vízitúra a Hernádon: 12 km vadregényes izgalom (PN)
20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. 
10:30: a kocsik a napi célba mennek, a sofőrökkel teleautóst játszunk. Aki csak ezen a napon kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 10 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. 

Aztán jöhet a Hernád. Megállunk majd a hívogató lapajokon, ott lehet pihizni, mindent szabad, jöhet a foci, a röpi, szundikálás, úszkálás, vízilabda vagy meditáció, jóga. 

 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-16.jpgLogisztika: A telekocsi rendszert működtetjük tovább

Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik.   
Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

 

Szombati Hernád kenutúra: mintha Új-Zélandon evezgetnél 21 km-t (NÓ)
20190618_121549_resized.jpgA reggeli lehet önellátó, de lehet rendelni is, és természetesen tudsz vásárolni is a saját reggelihez friss péksüteményt stb. 


Logisztika, naptejezés, wc, popsivédők stb. után vízre szállás. Ma is szebbnél szebb vidékeken evezünk, Új-Zélandon evezel, egy alpesi folyó vagy a Sziklás-hegység csoda folyói a labdába se rúgnak. Na jó, mégis. 
Ha túloztunk is, itt tényleg hihetetlen a Hernád-völgy, amikor az egyik szünetben felmászunk a magas partra fotózni, azt látod majd, mint itt a képen. De a valóság és a fotó közötti különbség ugyebár elég erős.


a-hernad--02.jpgLogisztika: Telekocsi rendszer

Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik. 

Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

 

Vasárnapi kenutúra: überszép 10 km-es levezető vízitúra, Hernád mércével "lájtos" szakaszon (ÓG)

www.herndad-vizitura.eoldal.hu-007.jpgReggeli (önellátó vagy rendelt) után logisztikázunk, pakoljatok be mindent az autókba, majd a kocsik lemennek a napi célba, ahol őrzött helyen fognak parkolni (itt a kiszállási díj, amely a parkolást is tartalmazza 1000 Ft/fő).

 

A vízitúra napi céljából "vissza-teleautózunk" a sofőrökkel a vízre szállás helyére, a Hernádra tesszük a hajókat és könnyes szemmel bólogatunk a tényhez: minden egyes kanyarral rohamosan fogy a hátralévő szépség és hamarosan becsapunk a célba. 

A kenutúra végén világvége-bánat lesz úrrá a csapaton. A vigasztalhatatlan sírás-rívást csak a hajómosás lehetőségével tudjuk csitítani és utalunk a tényre, a nyár összes többi napján jöhetsz még "millió" vízitúrára velünk. 


20170618_125518.jpgA tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat! 

Hazautazás a reggel idehozott és biztonságban hagyott kocsikkal vagy - azoknak, akik a vízitúrára közösségi közlekedéssel jöttek - busszal és vonattal. 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgMég egyszer! Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut "nagyon jól" kormányzó legénységek jelentkezését várjuk. 
Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat! 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás? Sok mindent kell tudnunk: a darázscsípés-allergiától, a vérzékenységtől és cukorbetegségtől, azon keresztül, hogy kinek milyen szállásra van szüksége, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, odáig, hogy a - mondjuk - 5-fős családban kinek mekkora a súlya, magassága (ha nem is milligramm és milliméter pontossággal)...

 


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt Hernád túra díját utaljátok.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 


(Pl. 2092 Budakeszi, Bibó u. 212. 2024. július 10-14. ​Hernád kenutúra)