Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1 napos Hernád szelíd vadvíz (rendelésre bármikor)

hornad-zsadany-es-abaujvar-kozott.jpg1 napos szelíd vadvíz, kizárólag tapasztalt vízitúrázóknak rendelésre bármikor!
Erre a Hernád-vízitúrára nincsenek szavaink.
Leírhatatlan 27 km
A szlovák-magyar határ közelében szállunk hajóba és akár 27 km-et száguldunk lefelé. 


Mivel a Hernád ezen "fenti" részére csak tapasztalt túrázók jöhetnek, abból indulunk ki, hogy neked, mint rutinos vízitúrázónak a lenti kép önmagáért beszél.

 

De. Miután ránéztél a képre, gondolatban felejtsd hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-abaujnadasd-alatt-01.jpgel a víz "felső felét", képzeld el, hogy marad az uszadékfás rész felett nem túl sok hely.

 


Ha ez megvan, akkor kb. érzed, hogy milyen csemegék fordulnak elő a szlovák-magyar határtól Hidasnémetiig tartó szakaszon. Ez az ínyenceknek TOP hely. Viszont a borulás lehetőségére történő korrekt tájékoztatás mellett nem szeretnénk a ló másik oldalára sem átesni. Pláne nem akarunk a Hernád hazai felső szakaszától elijeszteni. Aki gyakorlott, itt sem fog borulni. Aki a Rábán boldogul, annak a Hernád egy szimfónia, örömóda és babapiskóta. Ha a Szigetköz izgi részei is "mentek", akkor itt is jó leszel.Szállás a Hernád kenutúrán 

vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-sator-2.jpg

Ez éppen egy egynapos a túra, elvben nem kell szállás, de ha egy, a vízitúra előtti - nevezzük így - "nulladik" napon akarsz jönni, vagy maradsz a túranap éjjelére, akkor a szállás igény szerint lehet sátor vagy vendégházas elhelyezés. Ezen belül, ha akarod, egészen szép helyeken tudsz megszállni, sőt, wellness szállóba is mehetsz.   
 

 

 

Közlekedés: akár vonattal, akár kocsival
Étkezés: önellátó
Érkezés: ízlés szerint a "nulladik" napon vagy az első napon hajnali keléssel és utazással.
Úszni tudás: kötelező 
Mentőmellény: kell is, fontos is
Egyéb: A túravezető által mutatott útvonalon kell haladni.

 

 

Hernád-vízitúra: 27 km a paradicsomban
www.hernad.vizitura.eoldal.hu-hernad-vizitura-kenutura-hidasnemeti-07.jpgAz autóval érkezőkkel 8:30-kor találkozunk, a találkozás helyéről e-mailben térképet küldünk. 
Lerakjuk a hajókat, kiteszitek az utasokat, a sofőrök lehozzák a kocsikat a napi célba, ahol biztonságos helyen lesznek a kocsik a vízitúra idején. 
A vonattal jövőkkel 9.26-kor Hidasnémetiben találkozunk a vasútállomás mellett. A jelenlegi menetrend szerint 9:26-kor jön be Budapestről az intercity, de ha vonattal jössz, ezt a www.elvira.hu-n ellenőrizd.
A vonattal jövőknek és a kocsik sofőrjeinek - a létszám függvényében - innen kisbuszos transzfert vagy buszos transzfert biztosítunk. (A transzfer díja 1490 Ft)

Mi szükséges a vízen?

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-101.jpgLegyen nálad szendvics, víz, napszemüveg, naptej, tartalék short és póló, sapka, törölköző vagy párna vagy polifoam a fenék alá. Esetleg gyógyszer, pénz és vízhatlan csomagolás a mobiltelefonnak és a slusszkulcsnak. Tájékoztató, wc, naptejezés stb. után 11:00-kor szállunk vízre. 


A Hernád amúgy is gyönyörű, de a felső etap észbontó. Leginkább a Rába Csákánydoroszló előtti/fölötti szakaszához hasonlít, csak itt még több az "akció", a szlalom, a kerülendő torlasz, a kanyar.  
A nap végén több megálló, wc-szünet, abaújvári ebédszünet után 15:30-kor Hidasnémetibe, szinte a kocsikhoz érkezünk.

 

 

Részvételi díjak

 

 

 

(+36 209 342 760) vagy küldjetek e-mailt (tiszatura_vizitura@yahoo.com).
 

 


Jelentkezés Hernád-vízitúrára:
Kérünk egy e-mailt, jelentkezési lapot küldünk, az értelemszerűen kitöltött jelentkezési lapot a tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza és kérjük a túradíj átutalását.

 

 

A túradíj utalása 

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007.
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószámmal) és a túra időpontját, valamint a "Hernád" szót beírni.
Pl. 
4400 Nyíregyházi, Sóstói u. 104/c.

Május 29. Hernád

Hívj(on) (+36 209 342 760) vagy küldj(ön) e-mailt: tiszatura_vizitura@yahoo.com