Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 3-4. Hernád vízitúra, választhatóan 1 vagy 2 napban

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgHernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban, tehát az időtartam csak tőled függ. Hernád vízitúra a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. Célszerű már a nulladik napon megérkezni, de a döntés a tiéd. A lényeg a másodpercre pontos érkezés. 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgKülönösen érdemes az első Hernádos túranap előtt befutni, beköltözni, ha távolról jöttök. Illetve ami még inkább javasolt, hogy gyertek a Hernád túra előtt egy tisza-tavi vagy bodrogzugi kenutúrára. Még sodrás nélküli helyszínen készüljetek a Hernádra, sok-sok szlalommal, szűk víziutakon való kanyarral, fordulóval gyakoroljatok a Hernádon történő biztonságos vízre szállás érdekében. 

 

20180624_124530.jpgA Hernádon tökéletesen kell kormányozni a kenut és a vezérevezősnek is top-on kell lennie... Ha a hajó irányításában még nem vagytok MAXIMÁLISAN gyakorlottak, ha csak a kormányos kormányoz, és a vezérevezős nem szokott segíteni a kenu orrának "behúzásában", gyertek olyan, az itt leírtakkal azonos Hernád-vízitúrára, amelynek a nulladik napján a Tisza-tavon megmutatjuk a vezérevezős feladatait, majd gyakorolsz, több órán keresztül gyakoroltok majd kritikus mozdulatokat, technikát, hogy a Hernádon is tökéletes biztonságban lehess(etek). 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 

 

Szállás és étkezés a Hernád túrán 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-9.jpgA vízitúra alatt elég egy szállás, azaz a szálláshely végig "fix". A szállást, ha kéred, és jóelőre kéred, mi "stoppoljuk" neked/nektek*. A támaszpont Perén lesz, de - mondanunk sem kell - a szállást foglalhatod magadnak a környéken bárhol, sőt, jó ha foglalod magad. Ha pedig az utolsó pillanatban jelentkezel a Hernád vízitúrára, kell is. Perén belül a szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. 

hernad-vizitura-23-mi-101.jpgTehát ha kérsz szállást, csak akkor tudunk segíteni, ha elég korán jelentkezel a vízitúrára. Ilyenkor a szállást mi "stoppoljuk" neked, azaz jelezzük a szállásadónak, hogy tartsa fel nektek/neked a helyet, de a szállás díját majd nektek kell a szállásadó felé utalni. Az általunk "stoppolt" szálláson a sátrazás díja 2000 Ft/fő/éjszaka, a vendégszobák díja - attól függően, hogy hány fő alszik a 2-, ill. 3-ágyas szobákban: 7500-10000 Ft/fő/éj, amely a web site utolsó frissítésekor érvényes ár, változhat a szállásadók döntésétől függően.   

hernad-szallas-2014.jpgÉtkezés: a vízitúra idejére mindenkinek kell hoznia magával ebédet (pl. szendvicset) és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A rendelt reggeli és vacsora kifejezetten kellemes és megfizethető, a honlap frissítésekor egy reggeli - nem mindegy, hogy 3 vagy 6 tojásból kéred a rántottát, hogy szalonnás vagy natúr ...- 2000 Ft körüli összeg, a vacsora 3000 Ft. A szálláson jól felszerelt konyhát lehet használni (a konyhahasználat 500 Ft/fő/nap). A túra idején a kenuban csak az van velünk, ami napközben a vízen szükséges. 

 

Opcionális 0-ik nap: Tátorján-tanösvény vagy a zemplémi várak 

regeci-var-2.jpgAz első nap időrendje olyan, hogy nem kell hajnalok hajnalán, csak szimplán "korán" kelni egy budapesti vagy a budapesti agglomerációban lakó túrázónak ahhoz, hogy az első nap befusson a Hernád túrára. De. Ha már valaki "távolról" (legyen a távol, mondjuk Veszprém vagy Székelyudvarhely) akkor nagyon javasolt a nulladik napon jönni. Ráadásul a nulladik napon csodálatos jó helyekre lehet sétálni, kirándulni túrázni a Hernád mentén, nézd meg például a zempléni várakat!  

 

1. napi kenutúra: 15-16 km-es lebilincselő vízitúra a Hernádon 

img_20180819_2.jpgTe sem akarsz kimaradni? A világ minden kincséért sem akarsz lemaradni? A te oldaladat is fúrja a kíváncsiság, hogy milyen lehet? Ha téged sem hagy nyugodni a Hernád gondolata, ha Rába kaliberű élményre vágysz, ha a Hernáddal fantáziálsz... itt a helyed! Gyere és lovagold meg Magyarország egyik legcsodásabb folyóját, evezz a Hernád nevű vízitúra-szimfónián! 


20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgLogisztikával kezdünk. Már a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók függvényében kialakítjuk / kialakítottuk a logisztikai tervet, ezért a legolcsóbb teleautó rendszerben úgy ügyeskedünk, hogy mire vízre szállunk, minél több autó, de legalább egy autó ott legyen a kenutúra célállomásán. Biztosítjuk azt is, hogy mindenki (tehát értelemszerűen a kocsik sofőrjei is) a kenutúra starthelyén legyenek.

 

hernad-vizitura-3.jpgEzekkel nektek nem is kell törődni, a logisztikai részleteket minden résztvevővel egyeztetjük, tudni fogod, hogy hol és mikor kell lenni, titeket mikor ki és mivel szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje.
Vagy azt fogjuk jelezni, hogy VELED, VELETEK (várhatóan) 10:30-kor Szentistvánbaksán egy derékszögű háromszög két befogójára emlékeztető Petőfi utca (nem Petőfi út, mert az is van) kanyarulatában találkozunk, vagy Perén, a Hernád-party kempingben találkozunk 11 órakor. 

vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-magaspart.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még újra gyakoroljuk a kenu irányítását. Mi az, hogy "még újra"? Azt, hogy a Hernádra kizárólag a gyakorlott vízitúrásokat várjuk, tehát rutinos evezősök jönnek, de összeszokunk. Nem csak többször, hanem SOKSZOR gyakoroljuk, hogy a túravezetői - bocsánat a szóért - vezényszavak mit jelentenek, mit kell olyankor csinálni. Lesz felfelé evezés is a "tréning" szakaszban - a biztonság érdekében.

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpgMinden felkészülés a biztonság érdekében van, hiszen a Hernád egyáltalán NEM veszélytelen folyó. Mi pedig nagyon-nagyon-nagyon óvatosak vagyunk és amikor már szinte világbajnok mindenki, akkor visszacsorgunk. Igen. Akkor. A sodrással szemben könnyebb nem hibázni, mivel a sodrással szemben csak lassítasz az evezésen és a szembesodrás miatt nem mész oda, ahova nem akarsz. A gond akkor van, ha visz minket (lefelé) a víz. Ezért is gyakoroljuk még itt is a manőverezést, ezért szlalomozgatunk.

www.herndad-vizitura.eoldal.hu-007.jpgSzóval. Visszaevezünk az indulási pontra, ahol lesz megint egy mosdószünet, dél elmúlt, akár az ebéd is már elfogyasztható, és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon-nagyon (vedd úgy, hogy a "nagyon-nagyon" a végtelenig tart) szép részén megyünk / jövünk le. 

hernad-tura-te-101.jpg

A bal oldalon tüneményes erdős dombok között békésen legelésznek a dínók. Egyszerűen nem fogod elhinni, hogy ez a XXI. század és Európa. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb szünetünk is. Az evezés végén következik a vízitúra majdnem legszebb része, a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

 

2. napi vízitúra: 20 vagy 28 km extázis Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán 

20190618_121549_resized.jpgReggeli önellátó vagy rendelt reggeli.  
8-tól logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", ill. hagyunk ott, és minél kevesebb kocsival jövünk/megyünk "fel" a vízre szállás helyére. 
Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és a vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le.

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgLesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

Ha jól állunk az idővel, az egyik szünetben  felmászunk a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét.

a-hernad--02.jpg

A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő, kb. 14 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, majd az utasok felvétele után hazautazás. 

hernad-wv32.jpgKöszönjük, hogy jöttetek, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.szigetkozvizitura.hu), Rábán, (www.raba-vizitura.hu), a Bodrogközön (tiszatura-vizitura.hu) és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat. 

Megjegyzés. A túranapok sorrendjét gyakran megcseréljük, tehát lehet, hogy az itt leírt 1. nap lesz a 2. nap és a második nap lesz az első....

 

Hernád vízitúrák túradíjai

Opcionális átregisztrálási díj: 1700 Ft/fő/nap

Hívj:  +36209342760   
,vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgHa még nem vagy gyakorlott vízitúrázó, gyere a tisza-tavi felkészüléses Hernád túráinkra, vagy a Hernád előtt gyere más kenutúrá(i)nkra! Pl. A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat. Tartsd be a fokozatosságot a biztonság érdekében! A külső körülmények, így az idő-, és vízjárás kockázatát a jelentkezéssel vállaljátok, lásd ÁSZFHa külső körülmény miatt nem indulhat a kenutúra, de a túradíjjal együtt utalsz 1700 Ft/fő/nap összegű átregisztrálási díjat, akkor alternatív időpont(ok)at ajánlunk fel a túrára.
hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-010.jpgA saját kockázatok kezelésére pedig az összes hazai biztosítónál, jellemzően 2.5%-os díj mellett köthető utazási biztosítást javasoljuk, mivel annak része az útlemondási biztosítás is. A biztosítás haszna, hogy ha meghúzza Apuka foci közben a vádliját, ne adj Isten temetésre kell menni, stb. nem vész el a túradíj. (Nem vagyunk egyik biztosítónak sem az ügynöke).

Hívj+36209342760, vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

1. Kérjük hívj, egyeztessünk+36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után és elfogadása esetén kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

20160915_161519.jpg4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

Pl. 6795 Bordány, Fülemüle u. 106. 2024. augusztus 3-4. Hernád kenutúra