Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 28. Kenus túra a Hernádon, Hernád mércével ez egy lájtos terep és a táv is mini..

2015-0805-hernad-54.jpgHernád vízitúra. Íme egy könnyű, pontosabban könnyebb és rövid Hernád kenutúra! A honlapon számtalan helyen olvasod, olvastad, hogy a Hernád veszélyes is lehet. Ezt kérjük nagyon komolyan venni. Mindazonáltal nem minden veszélyesség egyenlő.... A Hernádnak is vannak - mondjuk így - "lájtosabb" részei, ahol a baleset lehetősége lényegesen alacsonyabb. A baj, a gond soha nem teljesen kizárt, de ezen a kenutúrán a rizikó a Hernád más szakaszaihoz képest kisebb. Szállás: az egynapos vízitúra nem feltétlenül igényel szállást, pláne, ha valaki mondjuk miskolci, tehát közel lakik, de szállás - természetesen - akár a kenutúra előtti éjszakára (a nulladik nap érkezőknek), akár a vízitúra napjára önállóan intézhető, ha nem akartok a túra után azonnal hazaindulni. 
Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük. Fontos. A mentőmellény viselése kötelező, kizárólag akkor tisztelj meg jelentkezéseddel, ha ezt elfogadod.  


Rövid Hernád vízitúra 

20190618_177749.jpgAz, hogy a túra technikailag - Hernád mércével - könnyű és rövid, nem azt jelenti, hogy ne kéne figyelni, de a Hernád itt is fenomenálisan klassz.
Ha egynapos túrában gondolkodsz, ha szeretnéd megismerni Magyarország egyik legfantasztikusabb folyóját, gyere! 10:29-kor találkozunk a Hernád partján, hogy pontosan hol, azt a túrázóknak e-mailben természetesen átküldjük. Egy-két-három-négy-néhány autót a kenutúra célállomásán "lent" hagyunk, és minél kevesebb kocsival "visszamegyünk", ha tetszik, "felmegyünk" a vízre szállás helyére. Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállás. A Hernádnak egy olyan - nem mellesleg parádésan szépséges -  szakaszán fogunk evezni, ahol az ún. alásodródásos baleset lehetősége minimális. És persze ebben a Hernád vízitúrában is lesz egy vagy két pihenő, amikor lehet eszegetni, a hölgyek felkeresik a természet lágy ölét jobbra, az urak balra, lehet egy kicsit pihenni, beszélgetni, relaxálni, a túravezető pedig mesél a Hernádról, a tájról. Időben is rövid a vízitúra, az indulástól számított két óra és már meg is érkezünk a kiszállási pontra. Mivel délelőtt már logisztikailag ügyeskedtünk, a reggel már célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, majd az utasok felvétele után hazautazás.

 

Hernád vízitúrák túradíjai


Hívj:+36209342760 vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


www.herndad-vizitura.eoldal.hu-007.jpg1. Kérjük hívj, egyeztessünk: +36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

(Pl. 1025 Bp., Ámbra u. 2.  
2024. augusztus 28. 
​Hernád vízitúra)