Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2-napos Sajó vízitúra (Ónod-Sajóörös, Sajóörös-***)

sajo-vizitura-23-cal-101.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos Sajó kenutúra.
A Sajó egy izgalmas folyó, "hard core" vízitúrásoknak nem szabad kihagyni. Az első nap Ónod - Sajóörös (18 km) jó kis sodrással, a beakadt fák miatt izgalmas mederrel, a második túranapon pedig Sajóöröstől - amíg jólesik, (pl. Kesznyétenig vagy Tiszaújvárosig, tehát a táv tőletek függ).  


Nulladik napi érkezés? Találkozás, logisztika
Nem kötelező, de lehet, ill. érdemes a nulladik napon jönni, különösen, ha távolról, mondjuk a Mura mellől jöttök vagy székelyudvarhelyi a csapat. 

 

Céges csapatépítés a Sajón is
Kérhettek a Sajóra céges csapatépítő vízitúrát, egyéni vízitúrát. A csapatépítőkön (csapatépítő vízitúrákon) csak az adott munkahelyi csoport, pl. műszak tagjai, vagy cég egyik osztálya, az adott szálloda munkatársai vesznek részt. Az ilyen vízitúrák esetén az időbeosztást egyeztetjük, ill. a vendégek, azaz a TI igényeiteket követjük. 

 

Kezdőknek a Sajó vízitúra előtt betanítás 
img_20180913_102058.jpgA Sajós evezés előtt más helyszíneink valamelyikén is szívesen (és ingyen) megtanítunk kenuzni. Szakmailag felkészülten, türelemmel tanítjuk meg, hogy hogyan kell a kenut irányítani. Mivel a Sajó már kicsit nagyobb víz idején is "kemény", úgy biztonságos, ha már a Sajó partjára is eleve rutinnal érkezel és itt már csak újra gyakorolni kell. Amikor nem túrát vezetünk, tanárok, trénerek, felnőttképzési szakértők vagyunk. Ha nem tudunk más helyszínen megtanítani, akkor mindenképpen a nulladik napon, vagy "korán" kell jönni, hogy legyen elég idő a betanulásra és a (sokszori) gyakorlásra. 


1. napi Sajó kenutúra: Ónod - Sajóörös vízitúra (18 km)
sajo-vizitura.jpgAzokkal, akik már a nulladik nap befutnak, a nulladik napon megejtjük / megejtettük a kenuzás tanulását és gyakorlását, majd a túra napján egy kicsit logisztikázunk. Amiben fontos, hogy honnan jön a T. csapat. Mindenesetre a logisztika lényege az, hogy vagy minden kocsi vagy több kocsi már lesz Sajóörös addigra, amikor kenukkal odaérünk. 
A napi tájékoztató, wc, naptejezés, vízitúra előtti bemelegítés, ismételt gyakorlás .... és a vízre szállás után jönnek az izgalmak. Bedőlt és beakadt fákat fogunk kerülni, szinte sajnáljuk majd, hogy a Hernád-Sajó torkolat után kiszélesedő folyón már alig termel nekünk a vízitúra adrenalint...Azért a körömi és a girincsi kompok kötele odafigyelést igényel. Sajóörösön még ki kell szállnunk, ami annyira nem lesz egyszerű, mivel a part nem túl alacsony és érdekes szögben áll a vízhez képest. Kicsit olyan, mintha a Grand Canyon a függőleges falak között szeretnél kiszállni, de látunk esélyt arra, hogy meg fogjuk oldani. Ha a partocska tetejére hágunk, újfent örvendezünk, hogy a kocsikat már délelőtt idehoztuk. 


Szállás Sajóörös közelében igény szerint
a) vendégszobák, panziók, apartmanok 
b) a sátrasok az éjszakát a sajóörösi fövenyen is tölthetik, de érdemes éjszaki őrséget állítani, mivel Sajóörös mégsem a Lappföld, pontosabban nem finnek lakják.  
Vacsora: egyeztetjük....


2. napi Sajó-túra: Sajóörös - Ameddig kéritek (pl. Tiszaújváros (22 km, úgy, hogy a Sajó-Tisza torkolat után a Tiszára fordulunk, vagy éppen Kesznyétenig 6-7-8-9-10 km, vagy a Tisza-Sajó torkolatig 15 km)
9-kor logisztikázunk, minél több autót a célba telepítünk, és a sofőrök a lehető legkevesebb autóval visszajönnek a kenutúra mai starthelyére.
Az immár szokásos reggeli tájékoztató, wc, naptejezés, bemelegítés után 10:00-kor vízre szállunk és újabb szenzációs szakaszon evezgetünk. Addig megyünk, ameddig kéritek. Lehet nagyon lazára venni a figurát, és Kesznyétenig 6-7-8-9-10 km-es levezető túrát tenni. Kesznyéten mellett megcsinálhatjuk, hogy kicsit/valamennyit beevezünk a Hernád-csatornába, és/vagy beevezünk a Takta-Sajó torkolattól egy kicsit a Taktába is.
Vagy evezgethetünk a Sajó és a Tisza torkolatáig, ami egy 15 km-es túrácska. Kesznyéten után a Sajó egy übernyugis, végtelenül békés, mindkét oldalán egész tisztességesen széles erdősávval kísért folyóvá változik. Mivel immár a Hernád teljes vízhozama és a Takta is benne van, a torkolatnál a vízhozama átlagosan 50-60 m3 körüli. Egyáltalán nem kicsi. A mai kiszáradt világban a Tisza Tiszabecsnél nem ritkán már csak 30 köbméter körüli vízhozamot "produkál" (ami persze áradáskor lehet 1200 m3 vagy több is, vagyis 40-szeres. (Igen, helyes a mondat, 40-szeres)), így aztán a Sajó nem is annyira "kistestvér". 

 

Hívj, +3620934760, minden kérdésre szívesen válaszolunk, továbbá a Sajó túra tervezett időpontja függvényében mondjuk (és term. e-mailben át is küldjük) a túradíj összegét

 

Jelentkezés a Sajó vízitúrára: 
 

1. Egyeztetés, kérjük hívj/hívjon: ​+ 36209343760
Fontos a létszám, mivel nagyon kis létszám esetén nem tud indulni a Sajó túra, fontos az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, hány autóval, mik a szállás és étkezési igények, a szállást ki foglalja, hány főnek kell sátras és hány embernek, milyen elosztásban szükséges vendégszobás elhelyezés. 
Tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, hány kajakra, hány kenura van szükség. 

2. Jelentkezés és visszaigazolás

2.1. Kérjük a "szerződési és részvételi feltételek", és "mit kell hozni" részek gondos és alapos elolvasását a honlapon, majd kérünk egy jelentkezési lap kérő e-mailt (tisza_vizitura@yahoo.com). 
2.2. A ti e-mailetekre küldött válasz e-mailben küldünk egy jelentkezési lapot, amelyet elolvasás és jóváhagyó tudomásul vétel után, minden rubrikát kitöltve, a számlázási címnél az irányítószámot nem elfelejtve a tisza_vizitura@yahoo.com e-mailre kérünk visszaküldeni.
2.3. Visszaigazolás

3. Díjfizetése
A visszaigazolás napján vagy a visszaigazolást követő napon kérjük a túradíj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a beírni azt, hogy "Sajó kenutúra" vagy "Sajó vízitúra". 

Pl. 2112 Veresegyház, Petőfi u. 4. 2024. június 15-16. Sajó vízitúra