Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 4. Hernád vízitúra, Hernád kenutúra

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgA Hernád vízitúra egy szürreálisan klassz kaland, de egy Hernád vízitúrát csak a hajót magabiztosan uraló kenusoknak javasolunk! 
Ha nem a szomszédból, mondjuk Miskolcról vagy Nyíregyházáról jössz, jöttök, célszerű már a nulladik napon megérkezni, de a döntés a tiéd. A lényeg a másodpercre pontos érkezés. 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgKülönösen érdemes az első Hernádos túranap előtt befutni, beköltözni, ha távolról jöttök. Illetve ami még inkább javasolt, hogy gyertek a Hernád túra előtt egy tisza-tavi vagy bodrogzugi kenutúrára. Még sodrás nélküli helyszínen készüljetek a Hernádra, sok-sok szlalommal, szűk víziutakon való kanyarral, fordulóval gyakoroljatok a Hernádon történő biztonságos vízre szállás érdekében. 

 

20180624_124530.jpgA Hernádon tökéletesen kell kormányozni a kenut és a vezérevezősnek is top-on kell lennie... Ha a hajó irányításában még nem vagytok MAXIMÁLISAN gyakorlottak, ha csak a kormányos kormányoz, és a vezérevezős nem szokott segíteni a kenu orrának "behúzásában", gyertek olyan, az itt leírtakkal azonos Hernád-vízitúrára, amelynek a nulladik napján a Tisza-tavon megmutatjuk a vezérevezős feladatait, majd gyakorolsz, több órán keresztül gyakoroltok majd kritikus mozdulatokat, technikát, hogy a Hernádon is tökéletes biztonságban lehess(etek). 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 

 

Szállás és étkezés a Hernád túrán 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-9.jpgA vízitúra alatt elég egy szállás, azaz a szálláshely végig "fix". A szállást, ha kéred, és jóelőre kéred, mi "stoppoljuk" neked/nektek*. A támaszpont Perén lesz, de - mondanunk sem kell - a szállást foglalhatod magadnak a környéken bárhol, sőt, jó ha foglalod magad. Ha pedig az utolsó pillanatban jelentkezel a Hernád vízitúrára, kell is. Perén belül a szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. 

hernad-vizitura-23-mi-101.jpgTehát ha kérsz szállást, csak akkor tudunk segíteni, ha elég korán jelentkezel a vízitúrára. Ilyenkor a szállást mi "stoppoljuk" neked, azaz jelezzük a szállásadónak, hogy tartsa fel nektek/neked a helyet, de a szállás díját majd nektek kell a szállásadó felé utalni. Az általunk "stoppolt" szálláson a sátrazás díja 2000 Ft/fő/éjszaka, a vendégszobák díja - attól függően, hogy hány fő alszik a 2-, ill. 3-ágyas szobákban: 7500-10000 Ft/fő/éj, amely a web site utolsó frissítésekor érvényes ár, változhat a szállásadók döntésétől függően.   

hernad-szallas-2014.jpgÉtkezés: a vízitúra idejére mindenkinek kell hoznia magával ebédet (pl. szendvicset) és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A rendelt reggeli és vacsora kifejezetten kellemes és megfizethető, a honlap frissítésekor egy reggeli - nem mindegy, hogy 3 vagy 6 tojásból kéred a rántottát, hogy szalonnás vagy natúr ...- 2000 Ft körüli összeg, a vacsora 3000 Ft. A szálláson jól felszerelt konyhát lehet használni (a konyhahasználat 500 Ft/fő/nap). A túra idején a kenuban csak az van velünk, ami napközben a vízen szükséges. 

 

Opcionális 0-ik nap: Tátorján-tanösvény vagy a zemplémi várak 

regeci-var-2.jpgAz első nap időrendje olyan, hogy nem kell hajnalok hajnalán, csak szimplán "korán" kelni egy budapesti vagy a budapesti agglomerációban lakó túrázónak ahhoz, hogy az első nap befusson a Hernád túrára. De. Ha már valaki "távolról" (legyen a távol, mondjuk Veszprém vagy Székelyudvarhely) akkor nagyon javasolt a nulladik napon jönni. Ráadásul a nulladik napon csodálatos jó helyekre lehet sétálni, kirándulni túrázni a Hernád mentén, nézd meg például a zempléni várakat!  

Hernád vízitúra: 20 vagy 28 km extázis Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán 

20190618_121549_resized.jpgReggeli önellátó vagy rendelt reggeli.  
8-tól logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", ill. hagyunk ott, és minél kevesebb kocsival jövünk/megyünk "fel" a vízre szállás helyére. 

Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és a vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le.

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgLesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. Ha jól állunk az idővel, az egyik szünetben  felmászunk a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét.

 

a-hernad--02.jpg

A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő, kb. 14 óra körül érkezünk a célba. 

 

Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, majd az utasok felvétele után hazautazás. 

hernad-wv32.jpgKöszönjük, hogy jöttetek, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.szigetkozvizitura.hu), Rábán, (www.raba-vizitura.hu), a Bodrogközön (tiszatura-vizitura.hu) és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat. 

Megjegyzés. Ez a Hernád túra egy modulrendszerű 1-2-napos túra része, amelyből lehet csak ezen túranapra érkezni, mindazonáltal lehet, hogy a szakasz változik, ha a meder, ha a csapat összetétele stb. okból a túranapok sorrendjét cseréljük vagy változtatni kell a biztonság érdekében. 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

Opcionális átregisztrálási díj: 1700 Ft/fő/nap

Hívj:  +36209342760   
,vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgHa még nem vagy gyakorlott vízitúrázó, gyere a tisza-tavi felkészüléses Hernád túráinkra, vagy a Hernád előtt gyere más kenutúrá(i)nkra! Pl. A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat. Tartsd be a fokozatosságot a biztonság érdekében! A külső körülmények, így az idő-, és vízjárás kockázatát a jelentkezéssel vállaljátok, lásd ÁSZFHa külső körülmény miatt nem indulhat a kenutúra, de a túradíjjal együtt utalsz 1700 Ft/fő/nap összegű átregisztrálási díjat, akkor alternatív időpont(ok)at ajánlunk fel a túrára.
hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-010.jpgA saját kockázatok kezelésére pedig az összes hazai biztosítónál, jellemzően 2.5%-os díj mellett köthető utazási biztosítást javasoljuk, mivel annak része az útlemondási biztosítás is. A biztosítás haszna, hogy ha meghúzza Apuka foci közben a vádliját, ne adj Isten temetésre kell menni, stb. nem vész el a túradíj. (Nem vagyunk egyik biztosítónak sem az ügynöke).

Hívj+36209342760, vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

1. Kérjük hívj, egyeztessünk+36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után és elfogadása esetén kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

20160915_161519.jpg4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

Pl. 6795 Bordány, Fülemüle u. 106. 2024. augusztus 4. Hernád kenutúra