Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Augusztus 2-4. Hernád kenutúra, választhatóan 1-2-3 napos Hernád vízitúra

hernad-vizitura.8.jpgHernád- vízitúra, választhatóan 1, vagy 2, vagy 3 napban, tehát a Hernád-kenutúra időtartama tőled függ. 

Kenutúra Magyarország egyik legpompásabb folyóján. Hernád vízitúra a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. A Hernád fantasztikus élmény, de kérjük, hogy csak akkor jelentkezzetek, ha szuper a kormányos, ha a vezérevezős is tökéletesen teszi a dolgát. 

 

 

 

A szállás és a logisztika a Hernád vízitúra idején: igény szerint sátor vagy vendégszoba, ill. telekocsi rendszer
20190618_142255_resized.jpgA szállás végig vagy ugyanaz (és akkor a vízitúra nem igényel egy költözést) vagy egyszer költözünk. Ha nagyon előre jelentkeztek, segítünk a szállás foglalásában. 
Szállás: sátrazás (1500 Ft) vagy vendégszoba (4-6-8000 Ft/fő). Az, hogy a szállás - akár sátrazással, akár vendégszobával - végig fix, azzal jár, hogy kell majd minden nap autózni. A túratársak összeállnak, és teleautó rendszerrel tesszük viszonylag olcsóvá a közlekedést. Fontos, hogy viszonylag olcsóvá. Ugyanis a távolságok adottságok.

Reggeli: önellátó vagy rendelt. Főzési lehetőség, jól felszerelt konyha áll a rendelkezésedre, Tízórai, ebéd, uzsonna: a napközbeni elemózsiát neked kell hozni, vagyis kell készítened szendvicset és mindenkinek kell hoznia magával vizet (ill. alkoholmentes innivalót). Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy (finom) vacsora rendelhető.  

 

 

 

hernad-12.jpgLehetséges nulladik nap(ok): evezéstanulás nem a Hernádon! Még egyszer..... A Hernád nem veszélytelen. A részvétel feltétele az úszni tudás és a mentőmellény viselése kötelező. Akik még nem vízitúráztak, jöjjenek el vagy a Tisza-tóra, (tisza-to-vizitura.hu) vagy a bodrogzugi ártérbe (tiszatura-vizitura.hu) és gyakorolják a kenu irányítását, csak a szükséges előképzettség megszerzése után jöjjenek a Hernádra.  Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci, és a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi vízitúráinkat! 
 


 

1. napi Hernád kenutúra: a vízállástól, medertől, széltől függően 10, 12, vagy 15 km-es lebilincselő vízitúra a Hernádon 

img_20180819_2.jpgHa te sem akarsz kimaradni.... Ha a világ minden kincséért sem akarsz lemaradni..... Ha a te oldaladat is fúrja a kíváncsiság, hogy milyen lehet.... Ha téged sem hagy nyugodni a Hernád gondolata.... ha egy szürreális élményre vágysz, itt a helyed!

 

 

 

Gyere és lovagold meg Magyarország egyik legcsodásabb folyóját, evezz a Hernád nevű vízitúra-szimfónián!

 

11:30-kor találkozunk, hogy pontosan hol, azt a túrázóknak e-mailben természetesen átküldjük. A romlandó élelmiszerek hűtőbe helyezése után néhány autót a kenutúra célállomására telepítünk, és minél kevesebb kocsival visszamegyünk a vízre szállás helyére. 

 

 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még gyakoroljuk a kenu irányítását, majd mosdószünet és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon-nagyon (vedd úgy, hogy a "nagyon-nagyon" a végtelenig tart) szép részén jövünk le. Lesz minimális felfelé evezés is a gyakorlási szakaszban, mivel - a te érdekedben, a biztonság érdekében - minden legénységet megnézünk, és az első hídláb közelébe addig nem megyünk, amíg nem minden legénység kenuzása biztonságos. Lesz a kenutúrában több rövid lábnyújtóztatós, pisilős pihenő, és természetesen ebédszünet is. Érkezés és hajómosás után a már reggel a célban hagyott autókkal visszarepülünk a szállásra. 

 

 

 

2. napi Hernád vízitúra: 21 km-es kenuzás Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgExtázis a felváltva elképesztően klassz, és fenomenális Hernád-szakaszon.
 

 

 

 

 

 

10-kor logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk" hagyunk, és minél kevesebb kocsival "felmegyünk" / feljövünk a vízre szállás helyére. 

10:30 Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása.

a-hernad--02.jpg

11:00 Vízre szállást követően a Hernád egy nyugis, de agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

 

 

 

 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha nagyon sebesen jöttünk a vízen, és jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás  tényleg mászás, hozz ennek megfelelő lábbelit és gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.

 

 


Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. 

Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 15 óra körül érkezünk a célba.

Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

 

3. napi Hernád vízitúra: 10 vagy 16 km-es élményevezgetés a Hernád egy relatíve "lájtos" szakaszán. Sok fövennyel, sok fürdéssel egy csodálatos és laza délelőtt. 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpg8:30-kor logisztikázunk, minél több autót "leviszünk" a kenutúra célállomására, és minél kevesebb kocsival  feljövünk a vízre szállás helyére. 
 

 

 

 

 

9:30 Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és indul egy más vizekhez képest izgi, a Hernád fenti szakaszaihoz képest viccesen könnyű élmény-vízitúra, ahol nem kell sietni, a sok úszkálós, pancsolós, napozós szünet mellett is kora délután befejeződik a Hernád-kenutúra. Még kérjük, hogy mindenki a saját hajóját mossa ki, és kérjük segítsetek a kenukat a trélerre visszaemelni. 

 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-010.jpgKöszönjük, hogy velünk vízitúráztatok, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
 

 

 

 

 

 

 

A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.szigetkozvizitura.hu), Rábán, (raba-vizitura.hu), a Bodrogközön (tiszatura-vizitura.hu) és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat.

 

 

 

gemenc-vizitura-arteri-gemenc-12.jpgÉs jöhettek velünk ősszel, télen és kora tavasszal is túrázni! Hótalpas és csúszásgátló hómacskás túrákkal várunk Szlovákiában és Ausztriában. www.tatra-tura.hu és www.ausztria-tura.hu

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 


Hívj (+36209342760) vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 


 

 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Sok mindent kell tudnunk: a darázscsípés-allergiától, cukorbetegségtől, epilepsziától, azon keresztül, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, a testsúlyokig és magasságokig, különösen, ha az "Elemér" 232 centi magas, vagy erősebb testalkatú.  


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt Hernád-vízitúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A banki közlemény rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. Viszont!! Kérjük, hogy a közlemény rovatba a nevet NE, tehát a megjegyzés rovatba a nevet NE írd be, felesleges is, plusz elveszi a helyet a számlázási címtől!!

 

Pl. 3214 Nagyréde, Gyöngyösi u. 76.  
augusztus 2-4. ​Hernád kenutúra