Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Augusztus 3-i Hernád vízitúra, a nyári nagy kaland a Hernádon

a-hernad--02.jpgHernád kenutúra: Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakasza. Íme egy egynapos (de jöhetsz kétnapos Hernád túrára is) Hernád vízitúra-csoda. A Hernád meseszép. 
 


Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük. Fontos. A mentőmellény viselése kötelező, kizárólag akkor tisztelj meg jelentkezéseddel, ha ezt elfogadod.  

 

Szállás és étkezés a Hernád túrán 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-9.jpgSzállás: az egynapos vízitúra nem igényel szállást, de természetesen akár a kenutúra előtti éjszakára (a nulladik nap érkezőknek), vagy igényelhető szállás, ha a túra után nem akartok azonnal hazaindulni. A szállást, ha kéred, és jóelőre kéred, mi "stoppoljuk" neked/nektek*. A támaszpont Perén lesz, de - mondanunk sem kell - a szállást foglalhatod magadnak a környéken bárhol, sőt, jó ha foglalod magad. Ha pedig az utolsó pillanatban jelentkezel a Hernád vízitúrára, kell is. Perén belül a szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. 

hernad-vizitura-23-mi-101.jpgTehát ha kérsz szállást, csak akkor tudunk segíteni, ha elég korán jelentkezel a vízitúrára. Ilyenkor a szállást mi "stoppoljuk" neked, azaz jelezzük a szállásadónak, hogy tartsa fel nektek/neked a helyet, de a szállás díját majd nektek kell a szállásadó felé utalni. Az általunk "stoppolt" szálláson a sátrazás díja 2000 Ft/fő/éjszaka, a vendégszobák díja - attól függően, hogy hány fő alszik a 2-, ill. 3-ágyas szobákban: 7500-10000 Ft/fő/éj, amely a web site utolsó frissítésekor érvényes ár, változhat a szállásadók döntésétől függően.   

hernad-szallas-2014.jpgÉtkezés: a vízitúra idejére mindenkinek kell hoznia magával ebédet (pl. szendvicset) és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A rendelt reggeli és vacsora kifejezetten kellemes és megfizethető, a honlap frissítésekor egy reggeli - nem mindegy, hogy 3 vagy 6 tojásból kéred a rántottát, hogy szalonnás vagy natúr ...- 2000 Ft körüli összeg, a vacsora 3000 Ft. A szálláson jól felszerelt konyhát lehet használni (a konyhahasználat 500 Ft/fő/nap). A túra idején a kenuban csak az van velünk, ami napközben a vízen szükséges. 

 

Opcionális 0-ik nap: Tátorján-tanösvény vagy a zemplémi várak 

regeci-var-2.jpgAz első nap időrendje olyan, hogy nem kell hajnalok hajnalán, csak szimplán "korán" kelni egy budapesti vagy a budapesti agglomerációban lakó túrázónak ahhoz, hogy az első nap befusson a Hernád túrára. De. Ha már valaki "távolról" (legyen a távol, mondjuk Veszprém vagy Székelyudvarhely) akkor nagyon javasolt a nulladik napon jönni. Ráadásul a nulladik napon csodálatos jó helyekre lehet sétálni, kirándulni túrázni a Hernád mentén, nézd meg például a zempléni várakat!  

 

1. napi kenutúra: 15-16 km-es lebilincselő vízitúra a Hernádon 

img_20180819_2.jpgTe sem akarsz kimaradni? A világ minden kincséért sem akarsz lemaradni? A te oldaladat is fúrja a kíváncsiság, hogy milyen lehet? Ha téged sem hagy nyugodni a Hernád gondolata, ha Rába kaliberű élményre vágysz, ha a Hernáddal fantáziálsz... itt a helyed! Gyere és lovagold meg Magyarország egyik legcsodásabb folyóját, evezz a Hernád nevű vízitúra-szimfónián! 


20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgLogisztikával kezdünk. Már a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók függvényében kialakítjuk / kialakítottuk a logisztikai tervet, ezért a legolcsóbb teleautó rendszerben úgy ügyeskedünk, hogy mire vízre szállunk, minél több autó, de legalább egy autó ott legyen a kenutúra célállomásán. Biztosítjuk azt is, hogy mindenki (tehát értelemszerűen a kocsik sofőrjei is) a kenutúra starthelyén legyenek.

 

hernad-vizitura-3.jpgEzekkel nektek nem is kell törődni, a logisztikai részleteket minden résztvevővel egyeztetjük, tudni fogod, hogy hol és mikor kell lenni, titeket mikor ki és mivel szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje.
Vagy azt fogjuk jelezni, hogy VELED, VELETEK (várhatóan) 10:30-kor Szentistvánbaksán egy derékszögű háromszög két befogójára emlékeztető Petőfi utca (nem Petőfi út, mert az is van) kanyarulatában találkozunk, vagy Perén, a Hernád-party kempingben találkozunk 11 órakor. 

vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-magaspart.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még újra gyakoroljuk a kenu irányítását. Mi az, hogy "még újra"? Azt, hogy a Hernádra kizárólag a gyakorlott vízitúrásokat várjuk, tehát rutinos evezősök jönnek, de összeszokunk. Nem csak többször, hanem SOKSZOR gyakoroljuk, hogy a túravezetői - bocsánat a szóért - vezényszavak mit jelentenek, mit kell olyankor csinálni. Lesz felfelé evezés is a "tréning" szakaszban - a biztonság érdekében.

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpgMinden felkészülés a biztonság érdekében van, hiszen a Hernád egyáltalán NEM veszélytelen folyó. Mi pedig nagyon-nagyon-nagyon óvatosak vagyunk és amikor már szinte világbajnok mindenki, akkor visszacsorgunk. Igen. Akkor. A sodrással szemben könnyebb nem hibázni, mivel a sodrással szemben csak lassítasz az evezésen és a szembesodrás miatt nem mész oda, ahova nem akarsz. A gond akkor van, ha visz minket (lefelé) a víz. Ezért is gyakoroljuk még itt is a manőverezést, ezért szlalomozgatunk.

www.herndad-vizitura.eoldal.hu-007.jpgSzóval. Visszaevezünk az indulási pontra, ahol lesz megint egy mosdószünet, dél elmúlt, akár az ebéd is már elfogyasztható, és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon-nagyon (vedd úgy, hogy a "nagyon-nagyon" a végtelenig tart) szép részén megyünk / jövünk le. 

hernad-tura-te-101.jpg

A bal oldalon tüneményes erdős dombok között békésen legelésznek a dínók. Egyszerűen nem fogod elhinni, hogy ez a XXI. század és Európa. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb szünetünk is. Az evezés végén következik a vízitúra majdnem legszebb része, a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

 

Hernád vízitúrák túradíjaiHívj:+36209342760 vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

www.herndad-vizitura.eoldal.hu-007.jpgJelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  

 


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 


(Pl. 2350 Lórév, Ráckevei út 13. augusztus 3. ​Hernád kenutúra)