Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Június 22-23. Hernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 nap

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgHernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban, tehát az időtartam tőled függ. Az első napon 21 km-es, a 2. napon 10-16 km-es kenutúra vár rád Magyarország egyik legpompásabb folyóján. Hernád vízitúra a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. 
 

 

 

A vízitúra időtartama alatt végig fix a szállás. A szállás igény szerint sátor vagy vendégházban szoba - ami neked szimpatikus. A szállást természetesen foglalhatod magad (a résztvevőknek értelemszerűen jelezzük, hogy hol, milyen körben érdemes szállás után keresni) vagy - ha elég korán jelentkezel a vízitúrára - mi foglaljuk neked. 
Az általunk foglalt szálláson a sátrazás díja 1500-2000 Ft/fő/éjszaka, a vendégszobák díja 7500 Ft/fő/éj.  

Étkezés: ebédre mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A szálláson jól felszerelt konyhát lehet használni. A túra idején a kenuban csak az van velünk, ami napközben a vízen szükséges. 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 

Még egyszer: A Hernád vízitúrákra a hajót magabiztosan irányító, ügyesen kormányzó legénységek jelentkezését várjuk. Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vízitúra.hu web site-on a gemenci vízitúráinkat! 
 

 


Opcionális nulladik nap:
Ha távolról jöttök, vagy nem akartok a túra napján korán kelni, érdemes az első túranap előtt befutni, beköltözni. Ha még nem vagytok gyakorlott kenusok, gyertek el a Hernád túra előtt egy tisza-tavi vagy bodrogzugi kenutúrára. Sok-sok szlalommal, szűk víziutakon való kanyarral, fordulóval gyakoroljatok a Hernádon történő biztonságos vízre szállás érdekében. Ez fontos, tessék komolyan venni!
 

 

1. napi Hernád vízitúra: 21 km-es kenuzás Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgExtázis a felváltva elképesztően klassz, és fenomenális Hernád-szakaszokon
10-kor az e-mailben elküldött helyen találkozunk, aztán "logisztikázunk", ami azt jelenti, hogy minél több autót a kenutúra célállomásán hagyunk, és minél kevesebb kocsival "felmegyünk" a vízre szállás helyére. 

 

10:30 Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása.

a-hernad--02.jpg

 

 

 

 

 

 

11:00 Vízre szállást követően a Hernád egy nyugis, de agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgHa időben jól állunk, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.

 


Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és - nagyon körülbelül, tehát kérjük ezt nagyvonalúan kezelni - 15 és 16 óra között érkezünk a napi célba.

Hajómosás után / közben a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

2. napi Hernád vízitúra: 10 km-es, vagy 16 km-es élményevezgetés a Hernád egy "lájtos" szakaszán

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpg8:30-kor logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", és minél kevesebb kocsival  feljövünk a vízre szállás helyére. 
9:30 Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és indul egy más vizekhez képest izgi, a Hernád fenti szakaszaihoz képest könnyű vízitúra.
Ez (is) egy olyan kenutúra, ahol nem kell sietni, csak élvezni kell a szürreálisan gyönyörű tájat, békét és nyugalmat. Mondanunk sem kell, hogy lesznek pancsolós, napozós szünetek, hölgyek jobbra, urak balra rendszerben bonyolított megállók. 
Kora délután fejeződik be a Hernád-kenutúra. Teszünk még egy gyors kört a "fent" hagyott autókhoz, közben a többieket kérjük, hogy mindenki segítsen a hajók kiszivacsolásában.

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-010.jpgKöszönjük, hogy jöttetek, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.szigetkozvizitura.hu), Rábán, (www.raba-vizitura.hu), a Bodrogközön (tiszatura-vizitura.hu) és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat. 

Megjegyzés. A túranapok sorrendjét gyakran megcseréljük, tehát lehet, hogy az itt leírt 1. nap lesz a 2. nap és a második nap lesz az első....

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 


Hívj +36209342760 vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 


 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni.

Pl. 2030 Érd, Fejedelem u. 10. 
Június 22-23. 
Hernád kenutúra