Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 5-7. Tisza-tó + Hernád vízitúra

a-hernad--02.jpg1 nap Tisza-tó + 2 nap Hernád vízitúra. Az első nap félelmetesen izgi útvonalon Tisza-tavi vízitúra - ami egyúttal remek jó kis felkészülés a Hernádra. A 2. és a 3. napokon jöhet a Hernád vízitúra.

 

A Tisza-tavi, sok kanyargásos, a szűk ágakban "millió" szlalomot igénylő evezés önmagában is gyönyörű, másrészt remek felkészítés/felkészülés a vízitúra "Hernádos" napjaira. A Hernádon már nem lehet hibázni. Tökéletesen kell kormányozni a kenut és a vezérevezősnek is top-on kell lennie...

 

Szállás és étkezés a Hernád túrán 

A vízitúra alatt elég egy szállás, mivel az első napi, tisza-tavi túra után indulunk a Hernád mellé. (A szállás Gibárton, vagy Perén, vagy Nagykinizsen lesz) A szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. A szállást természetesen foglalhatod magad (a résztvevőknek értelemszerűen jelezzük, hogy milyen körben érdemes szállás után keresni) vagy - ha elég korán jelentkezel a vízitúrára - mi "stoppoljuk" (jelezzük a szállásadónak, hogy tartsa fel nektek/neked a helyet). 
A "támaszponton" a sátrazás ára 2000 Ft/fő, a vendégszobák díja pedig 7500 Ft/fő/éj. 
Étkezés: mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A Hernád túrára kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük. A mentőmellény viselése kötelező. 

 

1. napi kenutúra: tisza-tavi kacskaringó hihetetlen útvonalon

961.jpgHol, és mikor találkozunk? Poroszlón, a  Fűzfa-kikötőben 14 órakor találkozunk. A Tisza-tavi túrán NAGYON megtanulsz majd kenuzni. Alapos lesz az oktatás. Megtanítjuk a vezérevezős és kormányos munkáját, aztán "kegyetlenül" sokat fog gyakorolni mind a vezérevezős, mind a kormányos, hogy a vízitúra 2. és 3. napjain a Hernádon biztonságban legyünk. Mert a Hernád a Hernád, és ha csak egy kicsit is olvasgattad a honlapot, akkor tudod, hogy ezt fontos komolyan venni. Tehát az első túranap - amellett, hogy önmagában is csodálatos evezgetés - felkészülés a Hernádra. Visszatérve a tisza-tavi túrára. 

37.jpg

A Tisza-tónál szállsz vízre, de hamarosan jön Dél-Ázsia. Vietnam, Malajzia és Sri Lanka (elefántok, mérges kígyók nélkül). A dzsungel annyira "korrekt", hogy a 20-25 méter magasra kúszó folyondár növényzettől nem fogod látni az erdőt, lesznek olyan helyek, ahol egy kenu is alig fér el a szűk járatban. Dél-Amerikába is átruccanunk, legalábbis kicsit olyan lesz, mintha egy mangrove dzsungelben eveznél. Lesz ahol vízi golfpályán merítjük a lapátokat, látunk majd rengeteg madarat, de madárból nem csak darabra lesz sok, hanem olyan fajtákat látsz majd, amit a "szárazföldön" soha. 


received_2102652206657897.jpegA tisza-tavi vízitúrát követően a Tisza-tónál kiszállunk a hajókból, beszállunk a kocsikba, és megyünk tovább a Hernád melletti szállásra.
(7500 Ft/fő/éjszaka), ahol - ha kéritek - finom és bőséges vacsora vár (3000 Ft/fő), vagy tudod használni a jól felszerelt konyhát (konyha-használat 500 Ft) és el tudod készíteni a vacsorát, amihez hoztál alapanyagot, vagy meg tudsz melegíteni bármit, teához stb. pedig evidens módon ingyen tudsz vizet forralni.  
Az indulási kikötőbe térünk vissza .

 

 

2. napi kenutúra: 15-16 km-es lebilincselő vízitúra a Hernádon 

img_20180819_2.jpgHa te sem akarsz kimaradni, ha a világ minden kincséért sem akarsz lemaradni, ha a te oldaladat is fúrja a kíváncsiság, hogy milyen lehet, ha téged sem hagy nyugodni a Hernád gondolata, ha Rába kaliberű élményre vágysz, itt a helyed! Gyere és lovagold meg Magyarország egyik legcsodásabb folyóját, evezz a Hernád nevű vízitúra-szimfónián! Logisztikával kezdünk.
Már a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók függvényében kialakítottuk a logisztikai tervet, ezért a legolcsóbb teleautó rendszerben úgy ügyeskedünk, hogy mire vízre szállunk, minél több autó, de legalább a túravezetői autó ott legyen a kenutúra célállomásán, majd a sofőrök is a kenutúra starthelyén legyenek. Ezekkel nektek nem is kell törődni, a logisztikai részleteket minden résztvevővel egyeztetjük, tudni fogod, hogy hol és mikor kell lenni, titeket mikor ki és mivel szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje. 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még újra gyakoroljuk a kenu irányítását. Lesz felfelé evezés is az újabb "tréning" szakaszban - a biztonság érdekében. Amikor már szinte világbajnok mindenki, akkor visszacsorgunk, pontosabban a manőverezést gyakorolva, driftelve, szlalomozva visszaevezünk az indulási pontra, lesz egy rövid mosdószünet, és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon-nagyon (vedd úgy, hogy a "nagyon-nagyon" a végtelenig tart) szép részén megyünk / jövünk le. A bal oldalon tüneményes erdős dombok között békésen legelésznek a dínók, egyszerűen nem fogod elhinni, hogy ez a XXI. század és Európa. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb ebédszünetünk is.

Az evezés végén következik a vízitúra majdnem legszebb része, a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

Szállás: sátrazás (2000 Ft) vagy vendégszoba (7500 Ft/fő), amit nektek kell majd a szállásadónak fizetni, mi term. jelezzük a szállásadó(k)nak, hogy kérünk "félretenni" X db szobát.

Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy fincsi vacsora rendelhető (3000 Ft) is.   

 

3. napi vízitúra: 21 vagy 30 km extázis Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán 

20190618_121549_resized.jpg8-tól logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", ill. hagyunk ott, és minél kevesebb kocsival jövünk/megyünk "fel" a vízre szállás helyére. Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és a vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha jól állunk az idővel, az egyik szünetben  felmászunk a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő, kb. 14 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, majd az utasok felvétele után hazautazás.

 

Túradíj: 39990 Ft/fő


Hívj (  +36209342760  ) vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük. Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgMég egyszer! Ez egy olyan vízitúra, ahol az első nap nem csak remek vízitúra, de felkészülés is a Hernádra. Ha az első napra nem tudsz jönni, de még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? A Hernád előtt gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, bodrogzugi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat. Tartsd be a fokozatosságot a biztonság érdekében! 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

1. Kérjük hívj, egyeztessünk+36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök-e, testsúlyok, magasságok és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?

 

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Tisza-tó + Hernád kenutúrát" beírni. 


6030 Mécses, Temesi u. 18. 
Június 5-7. Tisza-tó 
+ ​Hernád