Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 4-6. Tisza-tó vízitúra, választhatóan 1-2-napos tisza-tavi kenutúra

20180624_124500.jpg1 nap Tisza-tó + 2 nap Hernád vízitúra. 3-napos kenutúra, amelyből az 1. nap Tisza-tavi vízitúra, a 2-3. napokon pedig a Hernádon kenuzunk. A Tisza-tavi sok kanyargásos, a szűk ágakban "millió" szlalomot igénylő evezés önmagában is gyönyörű, másrészt remek felkészítés/felkészülés a vízitúra "Hernádos" napjaira. A Hernádon már nem lehet hibázni. Tökéletesen kell kormányozni a kenut és a vezérevezősnek is top-on kell lennie...

 

Szállás és étkezés 

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpgA vízitúra alatt elég egy szállás, mivel az első napi túra után már indulunk a Hernád mellé. (A szállás Gibárton vagy Perén vagy Nagykinizsen lesz) A szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. A szállást természetesen foglalhatod magad (a résztvevőknek értelemszerűen jelezzük, hogy milyen körben érdemes szállás után keresni) vagy - ha elég korán jelentkezel a vízitúrára - mi foglaljuk neked. 
Az általunk foglalt szállásokon a sátrazás díja 1500-2000 Ft/fő, a vendégszobák díja pedig 7500 Ft/fő/éj. 
Étkezés: mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A Hernád miatt a túrára kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük. A mentőmellény viselése kötelező. 

 

1. nap: biztonságos kenutúra a Tisza-tavon, amit ezen a napon összekeversz majd Dél-Ázsiával és Dél-Amerikával is

961.jpgA részleteket, hogy hol, és mikor találkozunk, stb. a tisza-tavi honlapunkon, a tisza kötőjel tó kötőjel vizitura pont hu oldalon találod. Ott a honlap kronológiai sorrendet követő menüjéből az adott napi túrára rákattintva, az első túranapi teljes "menetrendet" részleteiben tanulmányozhatod. Itt csak utalunk arra, hogy - természetesen - megtanulsz majd kenuzni. Nagyon alapos lesz az oktatás, mivel az egész nap, amelett, hogy csodálatos evezgetés, felkészülés is a Hernádra. Visszatérve a tisza-tavi túrára. 

 

tisza-to23.jpgA tisza-tavi vízitúráinkon olyan lehetsz, mint a nagy felfedezők 

A kis Columbus kedvenc könyve a Marco Polo utazásai volt. Ahogy Columbus nőtt, mániájává vált, hogy eljusson Indiába. Ahogy felnőtt, elkezdett "kockázati tőke" után kilincselni az európai uralkodóknál, hogy eljuthasson Indiába. Nem sikerült, de Amerika összejött. A Tisza-tó olyan izgi labirintus, annyi felfedezni valóval, hogy ha Columbus a Tisza-tónál született volna, eszébe sem jut India... 

 

37.jpgA Tisza-tónál szállsz vízre, de hamarosan jön Dél-Ázsia. Vietnam, Malajzia és Sri Lanka (elefántok, mérges kígyók nélkül). A dzsungel annyira "korrekt", hogy a 20-25 méter magasra kúszó folyondár növényzettől nem fogod látni az erdőt, lesznek olyan helyek, ahol egy kenu is alig fér el a szűk járatban. Dél-Amerikába is átruccanunk, legalábbis kicsit olyan lesz, mintha egy mangrove dzsungelben eveznél. Lesz ahol vízi golfpályán merítjük a lapátokat, látunk majd rengeteg madarat, de madárból nem csak darabra lesz sok, hanem olyan fajtákat látsz majd, amit a "szárazföldön" soha. Az indulási kikötőbe térünk vissza .

 


2. napi (Hernád) vízitúra: 12 vagy 19 km nettó vadregényes izgalom 
20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. 
10:30: a kocsik a napi célba mennek, a sofőrökkel teleautóst játszunk. Aki ezen a napon kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 10 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. 
Aztán jöhet a Hernád. Megállunk majd a hívogató lapajokon, ott lehet pihizni, de mindent szabad, jöhet a foci, a röpi, szundikálás, úszkálás, vízilabda vagy meditáció, jóga. 

 

3. napi vízitúra: 21 km-es kenuzás a Hernád egyik "nagyon tuti" szakaszán

20190618_121549_resized.jpgExtázis az elképesztő Hernádon. 10-kor az e-mailben elküldött helyen találkozunk, aztán "logisztikázunk", ami azt jelenti, hogy minél több autót a kenutúra célállomására viszünk és hagyunk, majd minél kevesebb kocsival "felmegyünk" a vízre szállás helyére. Vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. És itt a völgy völgy, 60-80 méteres erdővel borított dombok, löszfalak tövében suhanunk. Agyament. 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 15 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel célba vitt és célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

 

20130823_132107.jpgKöszönjük, hogy jöttetek, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.szigetkozvizitura.hu), a Rábán (raba-vizitura.hu), a Bodrogközön (tiszatura-vizitura.hu) és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat. 

 

Hernád vízitúrák túradíjai


Hívj (+36209342760) vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk+36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök-e, testsúlyok, magasságok és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?

 

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Tisza-tó + Hernád kenutúrát" beírni. 

1172 Budapest, Akácos u. 45.
Július 6-8.
Tisza-tó + Hernád