Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 3-5. 1 nap Bodrogzug + 2 Hernád vízitúra

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpg1 nap Bodrogzug vízitúra + 2 nap Hernád vízitúra = 3-napos kombinált kenutúra. Az első, bodrog-ártéri evezés önmagában is egy fenomenális vízitúra, nem mellesleg tökéletes felkészülés a Hernádra. 
 
Az első nap ártéri csalinkázás a Bodrogzugi ártérben. A sok kanyargással gyakorlod a kenu irányítását, amihez a túravezető folyamatos segítséget ad, segít, instruál, coaching-ol. Az első nap "amúgy is" egy gyönyörű vízitúra, ugyanakkor a rengeteg kanyarral felkészítünk arra is, hogy biztonsággal tudj a Hernádon vízre szállni.

A vízitúra alatt elég egy szállás, mivel az első napi túra után már indulunk a Hernád mellé. (A szállás Gibárton vagy Perén vagy Nagykinizsen lesz) A szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. A szállást természetesen foglalhatod magad (a résztvevőknek értelemszerűen jelezzük, hogy milyen körben érdemes szállás után keresni) vagy - ha elég korán jelentkezel a vízitúrára - mi foglaljuk neked. 
Az általunk foglalt szállásokon a sátrazás díja 1500-2000 Ft/fő, a vendégszobák díja pedig 7500 Ft/fő/éj.   

Étkezés: mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A Hernád miatt a túrára kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük. A mentőmellény viselése kötelező. 
 

1. napi vízitúra: Best of bodrogzugi ártér

bodrog-arteri-kenutura222.jpg10:30-kor Tokajban, a Bodrogkeresztúri út 3. alatt találkozunk. Üdvözlés, tájékoztató, miközben mi beszélünk, ti nyugodtan naptejezzetek. Kiosztjuk a felszerelést, vízre tesszük a hajókat, és következik az evezés- és kormányzás tanulás azoknak, akik először vízitúráznak. Amíg az először vízitúrázók is profi kormányosokká, ügyes vezérevezősökké válnak, a rutinos vízitúrázók bemelegítenek. Amikor a pár perce még kezdők befejezik a tanulást, és a gyakorlást, érdemes még egy wc-látogatást megejteni, és máris a Bodrogon lapátolgatunk.

Az indulás után 1 kilométerre evezünk be egy festői oldalágba. Hamarosan a képen látható mini zsilipen haladunk át a kenukat libasorba rendezve. A zsilip mögött remek kikötőhelyen egy kis lábnyújtóztató pihi mellett jöhet a korai ebéd. 
Az ebéd önellátó, hozzatok magatokkal szendvicset ebédre és legalább 1,5 liter alkoholmentes innivalóról is gondoskodjatok. Indulás előtt még egy mosdószünet. A hami után pedig elképesztő tájon lapátolunk. Felfedezzük a labirintust, vízitúrázunk a szeszélyesen tekergő, tündérrózsás, vízitökös Zsaró-éren. 
20150530_bodrogzugi-arter-kenu-vizitura.jpgAztán készülj egy kis csatára! Ugyanis átvágjuk magunkat a Nagy-tó kolokánmezején. Ha a Nemzeti Park tisztítja a vízi útvonalat, akkor könnyű dolgunk lesz.
De lehet, hogy lesz egy erős szakasz, ahol kihívásokra "kész" hozzáállás kell majd ahhoz, hogy átjussunk.
Végül egy átemelést követően kellemes szép tájon csorgunk vissza Tokajba. Amikor visszaérünk, még egy hajótisztításra kérünk és indulunk is a Hernádhoz.
 


2. napi (Hernád) vízitúra: 12 vagy 19 km nettó vadregényes izgalom (PN)
20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. 
10:30: a kocsik a napi célba mennek, a sofőrökkel teleautóst játszunk. Aki ezen a napon kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 10 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. 
Aztán jöhet a Hernád. Megállunk majd a hívogató lapajokon, ott lehet pihizni, de mindent szabad, jöhet a foci, a röpi, szundikálás, úszkálás, vízilabda vagy meditáció, jóga. 

 

3. napi vízitúra: 21 km-es kenuzás a Hernád egyik "nagyon tuti" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgExtázis az elképesztő Hernádon. 10-kor az e-mailben elküldött helyen találkozunk, aztán "logisztikázunk", ami azt jelenti, hogy minél több autót a kenutúra célállomására viszünk és hagyunk, majd minél kevesebb kocsival "felmegyünk" a vízre szállás helyére. Vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. És itt a völgy völgy, 60-80 méteres erdővel borított dombok, löszfalak tövében suhanunk. Agyament. 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. 

Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 15 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

Hernád vízitúrák túradíjai


A kenutúra díján kívül a bodrogzugi napra helyben és készpénzben fizetendő a Nemzeti Park napi 1270 Ft-os belépési díja, amelyet a 14 éven felüliek után kell fizetni.


+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

Jelentkezés a Bodrogzug + Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

a-hernad--02.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 

 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760
 

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád túra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
MediaComm Kft.
12001008-00106900-00100007
A közlemény rovatba kérjük a számlázási címet irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Bodrogzug + Hernád" kenutúrát beírni. 

4725 Nyírlapos, Kakukk sor 10. 
Július 3-5. Bodrogzug + Hernád kenutúra