Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 13-14. Hernád vízitúra, választhatóan 1 vagy 2 nap

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgHernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban, tehát az időtartam csak tőled függ. Az első napon 21 km-es, a 2. napon 10 km-es kenutúra vár rád Magyarország egyik legpompásabb folyóján. Hernád vízitúra a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. 


A Hernád fantasztikus élmény, de kérjük, hogy csak akkor jelentkezzetek, ha szuper a kormányos, ha a vezérevezős is tökéletesen teszi a dolgát, ne itt a Hernád-parton derüljön ki, hogy esetleg nem lenne biztonságos, ezért nem szállhattok vízre. 

 

 

 

A vízitúra teljes időtartama alatt végig fix a szállás. A szállás igény szerint sátor vagy vendégházban szoba - ami neked szimpatikus.
A kenuban csak az van velünk, ami napközben a vízen szükséges. A sátrazás díja 1500 Ft, a vendégszobák 4000 Ft/fő/éj.  
Étkezés: ebédre mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. Kizárólag akkor jelentkezz, ha ezt elfogadod, ha ezt támogatod. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. Kérjük, hogy kizárólag akkor tisztelj meg jelentkezéseddel, ha ezt elfogadod nagy meleg idején is.  
Még egyszer! Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut "tökéletesen" kormányzó legénységek jelentkezését várjuk. Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a vizitura.eoldal.hu oldalon a gemenci és szigetközi vízitúráinkat! 

 


 

 

 

 

Szombati Hernád vízitúra: 21 km-es kenuzás Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgExtázis a felváltva elképesztően klassz, és fenomenális Hernád-szakaszokon...
 

 

 

 

 

 

 

11:30-kor a Hernád partján találkozunk, mivel a Hernád-part nem túl jól definiált fogalom, természetesen e-mailben egy nagyon helyes térképet küldünk, ami annyira jó, hogy ha valaki ennek dacára nem talál ide "egyből", azt ingyen visszük első Androméda köd galaxisban tartandó kenutúránkra. Először logisztikázunk, telepítünk autót a kenutúra célállomására is, majd elérjük, hogy mindenki (az autók sofőrjei és utasai is) a kenutúra indulási helyén legyenek. A Hernádra csak a gyakorlott vízitúrázókat várjuk, de a biztonság kedvéért meg is nézünk mindenkit..... 

a-hernad--02.jpg

Vízre szállást követően a Hernád egy nyugis, de agyamenten gyönyörű részén jövünk le.

 

 

 

 

 

 

Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha nagyon sebesen jöttünk a vízen, és jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg mászás, hozz ennek megfelelő lábbelit, és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.

 

 


Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. 

Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő. 16 óra körül érkezünk a célba.

Hajómosás után a délelőtt már az aznapi célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, hogy mindenki felvehesse utasait és végeredményben mindenki a szállásra autókázhasson.

 

 

2. napi Hernád vízitúra: 10 km-es élményevezgetés a Hernád egy "lájtos" szakaszán, sok fövennyel, sok fürdéssel egy csodálatos és laza délelőtt. 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpgReggel logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", és minél kevesebb kocsival  fel-, ha tetszik, visszajövünk a vízre szállás helyére. 

 

 

 


Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és indul egy más vizekhez képest izgi, a Hernád fenti szakaszaihoz képest viccesen könnyű élmény-vízitúra, ahol nem kell sietni, a sok úszkálós, pancsolós, napozós szünet mellett is kora délután befejeződik a Hernád-kenutúra.

 

Még kérjük, hogy mindenki a saját hajóját mossa ki és kérjük segítsetek a kenukat a trélerre visszaemelni. 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-010.jpgKöszönjük, hogy velünk vízitúráztatok, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
 

 

 

 

 

A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.szigetkozvizitura.hu), a Rábán, (raba-vizitura.hu), a Bodrogközön (tiszatura-vizitura.hu) és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat. És jöhettek velünk ősszel, télen és kora tavasszal is túrázni! Hótalpas és csúszásgátló hómacskás túrákkal várunk Szlovákiában és Ausztriában. www.tatra-tura.hu és www.ausztria-tura.hu

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 Hívj (+36 209 342 760) vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 


 

 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

Pl. 1095 Bp., Füzes u. 6. 2024. július 13-14. Hernád kenutúra