Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 20-21. Hernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgHernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban, tehát az időtartam csak tőled függ. Az első napon 15-16 km-es, a 2. napon 26 km-es kenutúra vár rád Magyarország egyik legpompásabb folyóján. 
Hernád vízitúra a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. 

 

 

Szállás és étkezés a Hernád vízitúrán

A szállás - ha mi "stoppoljuk"* - Perén lesz, de természetesen a szállást foglalhatod magadnak a környéken bárhol. A szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. *Ha elég korán jelentkezel a vízitúrára, a szállás kapcsán jelezzük a szállásadónak, hogy tartsa fel nektek/neked a helyet, de a foglalást Nektek/Neked kell intézni. 
A "támaszponton" a sátrazás ára 2000 Ft/fő, a vendégszobák díja pedig 7500-10000 Ft/fő/éj attól függően, hogy egyedül vagy-e a szobában. Ha ketten, vagy hárman vagytok, akkor a díj fejenként 7500 Ft/éjszaka. A konyhahasználat 500 Ft/fő/nap.
Étkezés: napközbenre mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A Hernád túrára kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük. A mentőmellény viselése kötelező. 

 

 

1. napi kenutúra: 15-16 km-es lebilincselő vízitúra a Hernádon 

img_20180819_2.jpgHa te sem akarsz kimaradni, ha a világ minden kincséért sem akarsz lemaradni, ha a te oldaladat is fúrja a kíváncsiság, hogy milyen lehet, ha téged sem hagy nyugodni a Hernád gondolata, ha Rába kaliberű élményre vágysz, a Hernádon a helyed! Gyere, és lovagold meg Magyarország egyik legcsodásabb folyóját, evezz a Hernád nevű vízitúra-szimfónián! Érdemes a nulladik napon, tehát a kenutúra előtti napon megérkezni. 

Ha az általunk foglalt szálláson leszel te is, akkor - ha kéritek - finom és bőséges vacsora vár (3000 Ft/fő), vagy tudod használni a jól felszerelt konyhát (konyha-használat 500 Ft) és el tudod készíteni a vacsorát, amihez hoztál alapanyagot, vagy meg tudsz melegíteni bármit, teához stb. pedig evidens módon ingyen tudsz vizet forralni. A kenus túra napján pedig logisztikával kezdünk.
Már a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók függvényében kialakítjuk a logisztikai tervet, ezért a legolcsóbb teleautó rendszerben úgy ügyeskedünk, hogy mire vízre szállunk, minél több autó, de legalább a túravezetői autó ott legyen a kenutúra célállomásán, majd a sofőrök is a kenutúra starthelyén legyenek. Ezekkel nektek nem is kell törődni, a logisztikai részleteket minden résztvevővel egyeztetjük, tudni fogod, hogy hol és mikor kell lenni, titeket mikor ki és mivel szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje. 

 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még újra gyakoroljuk a kenu irányítását. Lesz egy kis felfelé evezés is az újabb "tréning" szakaszban, hogy a biztonság érdekében szokjuk a sodrásos folyót és a kiszélesedéses részekben még újra gyakoroljuk a hajók gyors megfordítását. 


Amikor már szinte világbajnok mindenki, akkor visszacsorgunk, pontosabban a manőverezést gyakorolva, driftelve, szlalomozva visszaevezünk az indulási pontra. Tartunk egy rövid 
mosdószünetet, és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon-nagyon (vedd úgy, hogy a "nagyon-nagyon" a végtelenig tart) szép részén megyünk / jövünk le. A bal oldalon tüneményes erdős dombok között békésen legelésznek a dínók, egyszerűen nem fogod elhinni, hogy ez a XXI. század és Európa. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb ebédszünetünk is.

Az evezés végén következik a vízitúra majdnem legszebb része, a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

Szállás: sátrazás (2000 Ft) vagy vendégszoba (7500-10000 Ft/fő, lásd a feljebb írottakat), amit nektek kell majd a szállásadónak fizetni, mi term. jelezzük a szállásadó(k)nak, hogy kérünk "félretenni" X db szobát.

Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy fincsi vacsora rendelhető (3000 Ft) is.   

 

2. napi vízitúra: 26 km extázis Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán 

20190618_121549_resized.jpg8-tól logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására viszünk, ill. hagyunk ott, és minél kevesebb kocsival jövünk/megyünk "fel" a vízre szállás helyére. 

Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és a vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha jól állunk az idővel, az egyik szünetben  felmászunk a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő, 14 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, majd az utasok felvétele után hazautazás.

 

Hernád vízitúrák túradíjai


Hívj:  +36209342760   
,vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgMég egyszer! Még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? A Hernád előtt gyere más kenutúrá(i)nkra!

A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, bodrogzugi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat. Tartsd be a fokozatosságot a biztonság érdekében! 

 

 

Jelentkezés a Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


 

 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás? Amit még tudnunk kell: a testsúlyok és magasságok......

 

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.
 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk
 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

Pl.
4324 Székmaros, Harcsázó 44. 
július 20-21. Hernád kenutúra