Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 23. Bodrog-ártér kenutúra, bodrogzugi vízitúra

bodrogzug-kenutura_20170819_12477.jpg

1-napos Bodrog-ártéri vízitúra: üdv az idillben. A Tisza és a Bodrog által határolt Bodrogköz déli csücske, egy különleges és titkos világ a Bodrogzug. A Bodrogzug egy elképzelhetetlenül gyönyörű ártér. Egészen pompás és MAXIMÁLISAN BIZTONSÁGOS vízitúra-helyszín családoknak, ill. őrületes kalandot kereső felfedező-vízitúrázóknak egyaránt. Tökéletes helyszín céges csapatépítő vízitúrákhoz. Szupi kaland osztálykirándulásnak. 

bodrogkeresztur.jpg

A Bodrogzugot látni kell. A Bodrog-ártér a zöld ár idején hihetetlen, de ha éppen nincs áradás, akkor is csodálatos. Megtanítunk kenuzni. Mégpedig jól tanítunk meg, velünk nem frusztráló szenvedés lesz a vízitúra, mert a kenu nem arra megy, amerre szeretnéd. Látjuk a dilettáns túravezetőket, akik képtelenek tanítani, hogy csak gúnyosan röhögnek a vendégen vagy üveltenek vele, holott 90+%-ban a túravezető hibája, ha a túrázó nem tud a vízitúrán a kormányzási nehézségek miatt részt venni.  A szállás lehet faház, vendégházi szoba, sátras szállás vagy akár wellness. Tippekkel vagy stoppolással tudunk segíteni, de a szállást foglalását a szálláshely / szállásadó felé nektek elküldeni / megerősíteni. 

20150530_bodrogzugi-arter-evezes-kenu-bodrog-vizitura.jpg

A szállás díját is a szállásadóknak kell közvetlenül fizetni. Természetesen Tokajban és Tokaj környékén az interneten keresztül 1 perc alatt találsz magadnak jobbnál jobb szállásokat, azaz mi nem is kellünk a szállásfoglaláshoz.

Csak foglalj időben, egy hónappal a vízitúra előtt nem biztos, hogy találsz Tokajban megfizethető és jó szállást.   

 

arteri-evezes.jpg

Vízitúra a Bodrogzugban: ha nincs áradás, kb. 14 km non-stop varázslat, kalandos kanyargás egy mesekönyvben, ha pedig van sok víz, még őrületesebb kaland vár rád mezők felett és erdőben kenuzva....

10:30-kor találkozunk Tokajban a "Bodrogzug" vendégház kikötőjében.

 

Tokajban a Bodrogkeresztúri út 3. szám alatti "Bodrogzug" vendégházban a túravezetőt keresni sem kell, ezer kilométerről látható narancs színű MC Túravezető pólóban látod meg.

Ha még nem kenuztál, ügyes módszertannal, türelmesen, egy lépést sem átugorva, végeredményben rekordidő alatt megtanítunk kenuzni, kenut kormányozni. 
bodrogzug-zsaro-er-www.szigetkozvizitura.hu-001.jpgAz életükben először kenuzó vízitúrázókat a mentőmellények felvétele után megtanítjuk kenuzni, a kenut irányítani, kormányozni. 

Amíg a kenuzással most ismerkedők is világbajnokká válnak, addig a profik bemelegítenek, naptejeznek, fotóznak. Amikor már minden hajó a zseniálisnál is ügyesebb, bepakolunk a kenukba, és - javasoltan még egy wc-látogatás után - vízre szállunk.

20170513_majus-12-en-sarospatak-294-295-296-kornyeken.jpgIndul a kaland! Hamarosan a Bodrogzugban vagyunk. Ha egy kétnapos túra második napján vagy, az út eleje megegyezik a tegnapival. Ha csak erre a napra jöttél máris minimum egy másik bolygón, de lehet, hogy másik galaxisban vagy univerzumban érzed magad.

A képen is látható zsilipecske után kanyarodunk balra, ahol az első uzsonna- és pisilési szünetet megejtjük.

A lábnyújtóztatás, fotózás, táblaolvasgatás után visszacihelődünk a vízi járművekbe.

img_20170603_bodrogzug-bodrog-kenutura-1-vizitura.jpgBodrog-ártérben hamarosan keletre tartunk egy olyan elágazásnál, ahol - ha voltál tegnap is a vízitúrán - még (durván) nyugat felé lapátoltunk. Most és ma Zalkod irányában evezünk. Akár tökéletes vízállás, akár már "csak" az erekben, csatornákban lévő vizet használjuk, hihetetlen helyeken lapátolgatunk. Nézzük meg mindkét esetet. Ha az ártérben a mezők felett is van víz, a túravezető szerény mosollyal köszöni meg a spontán tapsot, amit azzal érdemel ki, hogy olyan eleganciával suhan át a kenukaraván a dzsungelen, mint kés a vajban. 

20240504_15_resized.jpgNéhol erdők, fák között, a légvonalnál is egyenesebben, fekete és fehér lyukak közötti féregjáratokat használva manőverezzük majd át magunkat a "zalkodi partokra". Pszt!!! Töredelmesen beismerjük. Még fiatalabb korunkban tévedtünk el az ártérben úgy, mint a pinty! És nem egyszer. Volt, hogy egész kemény lett a történet. Igen, volt olyan is, hogy éjfél körül sikerült kivergődni az ártérből. 

A tokaji Kopasz-hegy tetején lévő és a repülőknek szóló lámpa volt a "világító torony", a megmentő ... bodrogkozi-vizitura-z-fele_20170819_.jpgDe mielőtt nagyon elijesztenénk a kenutúrától, megnyugtatunk, hogy ma már a kenutúrák jelentős százalékában legkésőbb az első hóesés idején vissza szoktunk találni. Ha viszont a kenutúra idején nem lesz magas vizünk, akkor egy eszméletlen jót kanyargunk az ártérben. Valahol félúton egy kilátótorony és Zalkod között fordulunk majd vissza a karavánnal. Akár így, akár úgy, végtelenül nyugodt tájon tett, maximálisan biztonságos kalanddal gazdagodva, 15:45 és 16:00 között érünk vissza az indulási kikötőbe. Aki vonattal jött, az kényelmesen tud készülni, mivel 17:48-kor indul Bp-re átszállás nélküli intercity, ami fél kilenckor van Budapesten. Van idő átöltözni, Tokajon átsétálva, kimenni a pályaudvarra, jegyet váltani. Akik pedig kocsival jöttek, azoknak biztonságos, jó utat hazáig. Thank you for flying MC Tiszatúra Vízitúra.

 
 
A kenutúra díján kívül helyben és készpénzben fizetendő a Nemzeti Park 1270 Ft-os belépési díja, amelyet a 14 éven felüliek után kell fizetni. Lemondás esetén a belépő árát felénk kell utalni.
A Bodrog-ártéri túra díja a vezetett vízitúra és az eszközök díját tartalmazza, ugyanakkor a túradíj a szállás, étkezés, közlekedés, biztosítás stb. költségeket nem tartalmazza. Ha mi foglaljuk a szállást, és valaki nem tud jönni a vízitúrára, a szállás díját áfával növelten felénk kell utalni. 
A túradíjon felül fizetHETŐ 1700 Ft átregisztrálási díj, amely átregisztrálási díj megfizetése lehetővé teszi, hogy ha a túra valamilyen külső körülmény miatt elmaradna (leszakad az ég, vihar, villámlás) akkor alternatív túrát ajánlunk fel, ha az nem jó, másikat, ha az sem, még másikat, ha az sem, harmadikat.
 

Testre szabott Bodrogzugi vízitúra
bodrogzug-zsaro-er-3-bodrogzug-vizitura.jpgIgény szerint tervezett ártéri evezésre, külön csoportnak szóló bodrogzugi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat  az időpont, a szállás, étkezés igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 
Az ellátás önellátó, de már kisebb csoport is kérhet meleg reggelit és vacsorát, így csak a napközbeni szendvicsről kell gondoskodni. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. +36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
Jelentkezés bodrogzugi kenutúrára és a vízitúra díjfizetése: 
Jelentkezés a Bodrogzug-vízitúrára 
a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével. A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni. 
Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (24 órán belül) kérjük a túradíjat utalni.
 
Csak a vízitúra díja utalandó, a szállás díját majd helyben az adott szolgáltatónak kell fizetni, a kenutúra díja a szállás díját nem tartalmazza.  
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a bodrog-ártéri vízitúra kezdési és befejezési időpontját, valamint a "Bodrogzug" szót beírni. A nevet NE írd be! A banki közlemény rovat rövid és a név feleslegesen foglalja a helyet. A bank értesítője eleve azzal kezdődik, hogy kitől (honnan) jött az utalás, tehát tudjuk, hogy "tőled", ha a közlemény rovatba is beírod, hogy tőled, nem fogjuk jobban tudni, hogy tőled, viszont éppen azt nem tudjuk majd, hogy bodrogzugi kenuzásra vagy Rába túrára jössz-e, és, hogy mikor.

Pl. 4917 Kertészmánd, Költő u. 20. 2024. július 23. Bodrogzug vízitúra