Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Választhatóan 1-2-napos Hernád vízitúrák

a-hernad--02.jpg2-napos Hernád vízitúrák választhatóan nulladik napi vagy első túranapi érkezéssel. Pl. Egy szombat-vasárnapi Hernád túra esetén érdemes péntek este befutni, aztán jöhet a Hernád-vízitúra, vagy ha a túra hétfő-keddi, akkor célszerű már vasárnap megérkezni. A döntés természetesen a tiéd, a lényeg a másodpercre pontos érkezés. 
A Hernád túrára kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük. A mentőmellény viselése kötelező. 
hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgA Hernádon tökéletesen kell kormányozni a kenut és a vezérevezősnek is top-on kell lennie... Ha a hajó irányításában még nem vagytok MAXIMÁLISAN gyakorlottak, ha csak a kormányos kormányoz, és a vezérevezős nem szokott segíteni a kenu orrának "behúzásában", gyertek olyan, az itt leírtakkal azonos Hernád-vízitúrára, amelynek a nulladik napján a Tisza-tavon megmutatjuk a vezérevezős feladatait, majd gyakorolsz, több órán keresztül gyakoroltok majd kritikus mozdulatokat, technikát, hogy a Hernádon is tökéletes biztonságban lehess(etek).

 

Szállás és étkezés a Hernád túrán 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-9.jpgA vízitúra alatt elég egy szállás. A szállás - ha mi "stoppoljuk"* - Perén lesz, de természetesen a szállást foglalhatod magadnak a környéken bárhol. A szállás a választásod szerint sátor vagy vendégházi szoba - ami neked szimpatikus. Ha elég korán jelentkezel a vízitúrára, és kérsz szállást, a szállást mi "stoppoljuk" neked, azaz jelezzük a szállásadónak, hogy tartsa fel nektek/neked a helyet, de a foglalást majd Nektek/Neked kell intézni, és a szállás díját nektek kell a szállásadó felé utalni. 

20180624_124530.jpgA "támaszponton" a sátrazás ára 2000 Ft/fő, a vendégszobák díja 10000 Ft/fő/éj, ha egyedül vagy a szobában, ha pedig ketten, hárman vagy négyen vagytok, akkor a díj fejenként 7500 Ft/éjszaka. 
hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu--es-.jpgÉtkezés: a vízitúra idejére mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. 1. napi kenutúra: 15 km-es lebilincselő vízitúra a Hernádon 

img_20180819_2.jpgHa te sem akarsz kimaradni a Hernád-élményből. Ha a világ minden kincséért sem akarsz lemaradni a különlegesek között is extra-spécinek számító Hernád-kalandról. Ha a te oldaladat is fúrja a kíváncsiság, hogy milyen lehet a Hernád, ha már évek óta nem hagy nyugodni a Hernád gondolata, ha Rába kaliberű élményre vágysz, a Hernádon a helyed! Gyere és lovagold meg Magyarország egyik legcsodásabb folyóját, evezz a Hernád nevű vízitúra-szimfónián! Logisztikával kezdünk.
20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgMár a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók függvényében kialakítjuk a logisztikai tervet, és a legolcsóbb teleautó rendszerben úgy ügyeskedünk, hogy mire vízre szállunk, minél több autó, de legalább a túravezetői autó ott legyen az aznapi kenutúra célállomásán, majd a sofőrök is a kenutúra starthelyén legyenek. A logisztikai részleteket minden résztvevővel egyeztetjük, tökéletesen fogod tudni, hogy hol és mikor kell lenni, titeket mikor ki, és mivel szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje. 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még újra gyakoroljuk a kenu irányítását.

Lesz egy kis felfelé evezés is az újabb "tréning" szakaszban, hogy a biztonság érdekében szokjuk meg a Hernád sodrását, és a kiszélesedéses részekben még újra gyakoroljuk a hajók gyors megfordítását, gyakoroljuk a hátraevezést, sőt, azt is, hogy esetleg valamelyik szűkületben háttal jövünk le :). 
www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgAmikor már (szinte) világbajnok mindenki, akkor visszacsorgunk, pontosabban a manőverezést gyakorolva, driftelve, szlalomozva visszaevezünk az indulási pontra. Tartunk egy rövid mosdószünetet, és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon-nagyon (vedd úgy, hogy a "nagyon-nagyon" a végtelenig tart) szép részén megyünk / jövünk le.

 

vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-magaspart.jpgA bal oldalon tüneményes, erdős dombok között békésen legelésznek a dínók, egyszerűen nem fogod elhinni, hogy ez a XXI. század és Európa. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb ebédszünetünk is.

Az evezés végén következik a vízitúra majdnem legszebb része, a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

Szállás: sátrazás (2000 Ft) vagy vendégszoba (7500-10000 Ft/fő, lásd a feljebb írottakat), amit nektek kell majd a szállásadónak fizetni, mi term. jelezzük a szállásadó(k)nak, hogy kérünk "félretenni" X db szobát.

Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy fincsi vacsora rendelhető (3000 Ft) is.   

 

2. napi vízitúra: 18 (vagy opcionálisan 26) km extázis Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán 

20190618_121549_resized.jpg8-tól logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", ill. hagyunk ott, és minél kevesebb kocsival jövünk/megyünk "fel" a vízre szállás helyére. 

Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és a vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Norvégiában, Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha jól állunk az idővel, az egyik szünetben  felmászunk a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és - fontos - gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő. A kora délutáni órákban érkezünk a célba. Egyrészt kezdődik a hajómosás, ezzel párhuzamosan után a már reggel a célban hagyott autók közül egy-kettő visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, akik majd felveszik utasaikat a kenutúra célállomásán. Hazautazás.

Túradíjak

Opcionális átregisztrálási díj: 1700 Ft/fő/nap

Hívj:  +36209342760   
,vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgHa még nem vagy gyakorlott vízitúrázó, gyere a tisza-tavi felkészüléses Hernád túráinkra, vagy a Hernád előtt gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, a hernad-vizitura.hu-n a bodrogzugi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat. Tartsd be a fokozatosságot a biztonság érdekében! Alkoholt fogyasztani tilos és a mentőmellény viselése kötelező. A külső körülmények, így az idő-, és vízjárás kockázatát a jelentkezéssel vállaljátok, lásd ÁSZF. Ha külső körülmény miatt nem indulhat a kenutúra, de a túradíjjal együtt utalsz 1700 Ft/fő/nap összegű átregisztrálási díjat, akkor alternatív időpont(ok)at ajánlunk fel a túrára.
A saját kockázatok kezelésére pedig az összes hazai biztosítónál, jellemzően 2.5%-os díj mellett köthető utazási biztosítást javasoljuk, mivel annak része az útlemondási biztosítás is. A biztosítás haszna, hogy ha meghúzza Apuka foci közben a vádliját, lázas lesz a gyerek, ne adj Isten temetésre kell menni, stb. nem vész el a túradíj. (Nem vagyunk egyik biztosítónak sem az ügynöke).


Jelentkezés a vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


1. Kérjük hívj, egyeztessünk+36209342760
20160915_161519.jpgFontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, (kormányos, vezérevezős...). Amit még tudnunk kell: a testsúlyok és magasságok, plusz a cukorbetegségtől a darázscsípés allergiáig az esetleges egyebeket. Az első egyeztetésen már részletesen átbeszélünk "mindent".

20160915_hernad-vizitura-kenutura-evezes-01.jpgÚjólag felhívjuk majd a figyelmet a mentőmellény használatára, az átregisztrálás és az utazási (benne útlemondási) biztosítás hasznára, mivel a visszaigazolt, megszervezett túra díját nem tudjuk visszatéríteni. Szóba is megismételjük, ami nem mindig népszerű, hogy kérnénk szépen a vízen és előtte 6 órával az alkohol fogyasztását eltekinteni. Egyeztetjük a szállással kapcsolatos óhaj-sóhajokat, (kéritek-e, hogy stoppoljunk nektek szállást), hogy hoz-e valaki magával saját hajót (kajakot vagy kenut), ill. kértek-e, ha igen, mikor kértek étkezést. (Pl. gyakori, hogy valaki csak első napra kér vacsorát).

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot. Nem kell szkennelni, nem kell aláírni, elég "csak úgy" visszaküldeni.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk.

www.herndad-vizitura.eoldal.hu-007.jpg

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A Tisza-tó + Hernád túra túradíjának utalása során a banki közlemény rovatba kérjük szépen a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap), valamint a "Hernád kenutúrát", pontosabban ezen kenutúra esetén azt beírni, hogy ez egy Tisza-tó + Hernád evezés. Nézzük meg ezt egy példán keresztül: 

6030 Mécses, Temesi u. 18. 
2024. március 30-31.
 ​Hernád evezés

Választhatóan 1-, vagy 2-napos, hétvégi Hernád-vízitúra időpontok 2024-ben:

 • 2024. március 29-30. Hernád vízitúra 
 • 2024. március 30-31. Hernád Túr
 • 2024. április 6-7Hernád vízitúra 
 • 2024. április 13-14Hernád  vízitúra 
 • 2024. április 20-21Hernád  vízitúra 
 • 2024. április 27-28Hernád  vízitúra 
 • 2024. május 4-5. Hernád  vízitúra
 • 2024. május 11-12. Hernád  vízitúra
 • 2024. május 18-19. Hernád vízitúra 
 • 2024. május 25-26. Hernád  vízitúra
 • 2024. június 1-2. Hernád  vízitúra
 • 2024. június 8-9. Hernád  vízitúra
 • 2024. június 15-16. Hernád  vízitúra
 • 2024. június 22-23. Hernád  vízitúra
 • 2024. június 29-30. Hernád  vízitúra
 • 2024. július 6-7. Hernád  vízitúra
 • 2024. július 13-14. Hernád vízitúra  
 • 2024. július 20-21. Hernád  vízitúra 
 • 2024. július 27-28. Hernád  vízitúra 
 • 2024. augusztus 3-4Hernád  vízitúra 
 • 2024. augusztus 10-11. Hernád vízitúra
 • 2024. augusztus 17-18. Hernád Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 24-25. Hernád  vízitúra
 • 2024. augusztus 31. - szeptember 1. Hernád  vízitúra
 • 2024. szeptember 7-8. Hernád vízitúra
 • 2024. szeptember 14-15. Hernád vízitúra
 • 2024. szeptember 21-22. Hernád vízitúra
 • 2024. szeptember 28-29. Hernád vízitúra
 • 2024. október 5-6. Hernád vízitúra
 • 2024. október 12-13. Hernád vízitúra
 • 2024. október 19-20. Hernád vízitúra