Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 3. Hernád maraton, Hernád vízitúra 42195 méter

wp_20170813Hernád kenu maraton 42 km-es távon. 42195 méteres vízitúra a Hernádon. 

 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 
 

Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót tökéletesen irányító legénységek jelentkezését várjuk. Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Először, akár a Hernád-kenutúra előtti napokban gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon bodrogzugi vízitúráinkat! 
 


 

HERNÁD VÍZITÚRA MARATON
Maratoni távon Hernád kenutúra, ami szinte pontosan 42195 méter lesz

img_20180819_2.jpgKi a legény a gáton? Akarjuk mondani, ki a legény a Hernádon?

Ha egyetlen őrült napba akarsz sűríteni egy amúgy 3-napos vízitúrát, ha vonz a kihívás, akkor GYERE és evezz egy maratoni távot! Amibe - halkan súgjuk - a Hernád igencsak besegít. Nem ez lesz életed legnagyobb fizikai megpróbáltatása, meg komotósan megyünk és lesz 6 pihenőnk is, de azért ez már "döfi". Szóval pont jó. Nem egy őrült nehéz vízitúra, de ha teljesíted, tényleg büszke lehetsz, mert 7 óra (a pihenőktől függetlenül) nem semmi.  

 

20180624_124530.jpgReggel 8-kor, javasoltan bőséges reggeli után találkozunk a kenutúra érkezési (!) pontján, a Hernád partján. Tudni fogod, hogy hol. Minden résztvevő kap hozzáférést egy link formájában a honlapnak a menüben nem látható részéhez. Plusz e-mailben is MINDEN részletet időben megkapsz. És telefonon is egyeztetünk. Szóval a találkozási ponton a mosdó látogatás után egy kicsit pakolászunk. Lesz, aki kivesz majd "cuccot" a kocsijából. Lesznek olyanok, aki beteszik azt a holmit, vizet, élelmet, amit a többiek kivettek. És minél kevesebb kocsival - vagyis a legolcsóbb telekocsi rendszerben - megyünk "fel" a vízitúra indulási helyére. Vagyis eleve hagyunk autókat a kenutúra érkezési helyén. 
Neeeem, nem lesz anarchia.
Már a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók ismeretében kialakítjuk a logisztikai tervet. Az eredmény az lesz, hogy amikor vízre szállunk, ill. amikor a Hernádon vége lesz a vízitúrának, már lesz több, reggel otthagyott autó a kenutúra célállomásán. De ezzel nektek nem is kell törődni. A részleteket egyértelműen, és a kenutúra előtt minden résztvevővel egyeztetjük, ill. itt a honlapon is megtalálhatóak lesznek. Kapsz egy linket, ami nem lesz a világ számára publikus, csak a túrázók látják majd. Innen tudni fogod, hogy mikor hol kell lenni, titeket mikor ki szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje.

 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még gyakoroljuk a kenu irányítását. Lesz felfelé evezés is a gyakorlási szakaszban. Amikor már szinte világbajnok mindenki, akkor visszacsorgunk, pontosabban a manőverezést gyakorolva, driftelve, szlalomozva visszaevezünk az indulási pontra, lesz egy rövid mosdószünet és bepakolás után indul a Hernád Maraton.

 

A minimális reggeli felfelé evezéssel és (majd) egy kis patakba történő beevezéssel, szinte méter pontossággal 42 km 195 méter lesz majd a Hernád vízitúra távja. Igazi maraton. Csak nem lesznek perzsák - és magunkat győzzük le. 

Őrült panorámák kísérnek majd az úton, a feeling semmihez sem hasonlítható. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb ebédszünetünk is. Úgy fog elszállni a 6-7 pihenővel együtt kb. 7.5 óra, hogy észre sem veszed az idő múlását. A folyásirány szerinti bal parton erdős domboldalakon békésen legelésznek a dínók. Elemózsiát (szendvicseket, almát, banánt, más gyümölcsöt, csokit, ami tetszik) és legalább 3 liter vizet hozz magaddal a túrára. Aztán az utolsó szakaszon - opcionális, hogy ki nevez be, nem kell, ha nincs kedved - még egy kis verseny is lesz. 

A Hernád-maraton végén következik a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a beszállási ponton (biztonságban) hagyott kocsikhoz. Úgy osztjuk be, hogy végeredményben mindenki ugyanannyit kilométert fog autózni.

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgSzállás: a Hernád maratonhoz nem kell szállás, de ha megjössz a nulladik napon, vagy maradsz a Hernád- maraton utánra a környéken, akkor a sátrazás (1500-2000 Ft), a 4-fős faház 10000 Ft, vagy vendégszoba (4-6-8000 Ft/fő), amit  mi jelzünk a szállásadóknak. De ez csak jelzés. Nektek kell "hivatalosan" foglalni, és közvetlenül a szállásadónak kell majd fizetni. Még egyszer, hogy ne legyen félreértés és ne felejtődjön el. Mi csak jelezzük a szállásadó(k)nak, hogy kérünk "félretenni" - mondjuk x db - szobát X.Y. néven, de utána majd nektek kell foglalni, és a szállás(ok) díját utalni.

Vacsora: minden adott egy nulladik nap esti, és/vagy a maratont követő saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez, ill. - tényleg fincsi - vacsora rendelhető is.   
 
Ha pedig másnap is van kedvetek egy vízitúrához, jöhettek a Hernád hiperkalandra is, ami távban nem maraton, de minden másban nagyon komoly.....

 


Hernád vízitúrák túradíjai

 


+36209342760 vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgMég egyszer! A Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut jól kormányzó legénységek jelentkezését kérjük szépen. 
Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Először gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, bodrogzugi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat. Tartsuk be a fokozatosságot a biztonság érdekében! 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


1. Kérjük hívj, egyeztessünk! +36209342760
Fontos a létszám, hogy vonattal+busszal, vagy kocsival jöttök-e. Mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, vezérevezős, meg olyanokra is rákérdezünk, hogy darázscsípés-allergia, epilepszia, cukorbetegség, ha nem is nanogramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok...

 


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 24-48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 


Pl. 2092 Budakeszi, Pöttyös u. 71. július 3. ​Hernád maraton vízitúra