Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeptember 2-3. Hernád kenutúra

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgHernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban, tehát az időtartam csak tőled függ. Az első napon 21 km-es, a 2. napon 10 vagy 16 km-es kenutúra vár rád Magyarország egyik legpompásabb folyóján. Hernád vízitúra a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. 
A Hernád fantasztikus élmény, de kérjük, hogy csak akkor jelentkezzetek, ha szuper a kormányos, ha a vezérevezős is tökéletesen teszi a dolgát, ne itt a Hernád-parton derüljön ki, hogy esetleg nem lenne biztonságos, ezért nem szállhattok vízre. 

 

 

 

A vízitúra teljes időtartama alatt végig fix a szállás. A szállás igény szerint sátor vagy vendégházban szoba - ami neked szimpatikus. A szállást természetesen foglalhatod magad (a résztvevőknek értelemszerűen jelezzük, hogy milyen körben érdemes szállás után keresni) vagy - de csak ha elég korán jelentkezel a vízitúrára - mi foglaljuk neked. 
Az általunk foglalt szálláson a sátrazás díja 1500 Ft, a vendégszobák díja 4000 Ft/fő/éj.  

Étkezés: ebédre mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. Kizárólag akkor jelentkezz, ha ezt elfogadod, ha ezt támogatod. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. A kenuban csak az van velünk, ami napközben a vízen szükséges. 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. Kérjük, hogy kizárólag akkor tisztelj meg jelentkezéseddel, ha ezt elfogadod nagy meleg idején is.  
Még egyszer! Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut "tökéletesen" kormányzó legénységek jelentkezését várjuk. Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a vizitura.eoldal.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vízitúra.hu web site-on a gemenci vízitúráinkat! 

 

 


Péntek: opcionális nulladik napi kenuzástanulás a Tisza-tavon (!) és szintén opcionális érkezés a Hernádhoz.
Ha mi foglaljuk neked a szállást, akkor az e-mailben elküldött címen várunk. A nulladik napon 14 órától tudsz beköltözni. 

 

 

 

Szombati Hernád vízitúra: 21 km-es kenuzás Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgExtázis a felváltva elképesztően klassz, és fenomenális Hernád-szakaszokon
 

 

 

 

 

10-kor az e-mailben elküldött helyen találkozunk, aztán "logisztikázunk", ami azt jelenti, hogy minél több autót a kenutúra célállomásán hagyunk, és minél kevesebb kocsival "felmegyünk" a vízre szállás helyére. 

 

10:30 Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása.

a-hernad--02.jpg

 

 

 

 

 

 

11:00 Vízre szállást követően a Hernád egy nyugis, de agyamenten gyönyörű részén jövünk le. 
Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha nagyon sebesen jöttünk a vízen, és jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.

 


 

Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. 

Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 15 óra körül érkezünk a célba.

Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

 

Vasárnapi Hernád vízitúra: 10 km-es vagy 16 km-es élményevezgetés a Hernád egy "lájtos" szakaszán, sok fövennyel, sok fürdéssel. Egy csodálatos és laza, ha a hosszabb távot csináljuk, akkor is (a fövenyekre, úszkálásra kb. 1 órát számolunk) a pihenőkkel együtt max. 3 és félórás vízitúra, hiszen a Hernádnak van sodrása.  

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpg8:30-kor logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", és minél kevesebb kocsival  feljövünk a vízre szállás helyére. 
 

 

 

 

9:30 Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és indul egy más vizekhez képest izgi, a Hernád fenti szakaszaihoz képest viccesen könnyű élmény-vízitúra, ahol nem kell sietni, az úszkálós, pancsolós, napozós szünet mellett is 13 órára befejeződik a Hernád-kenutúra. 

 

Még kérjük, hogy mindenki a saját hajóját mossa ki és kérjük segítsetek a kenukat a trélerre visszaemelni. 

 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-010.jpgKöszönjük, hogy velünk vízitúráztatok, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.vizitura.eoldal.hu), Rábán, Bodrogközön és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat. És jöhettek velünk ősszel, télen és kora tavasszal is túrázni! Hótalpas és csúszásgátló hómacskás túrákkal várunk Szlovákiában és Ausztriában. www.tatra-tura.hu és www.ausztria-tura.hu

 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 Hívj (+36 209 342 760) vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 


 

 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt kenutúra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

 

Pl. 6795 Bordány, Fülemüle u. 106. 
Szeptember 2-3. 
Hernád kenutúra