Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Május 13-14. Bodrogzugi evezés, családi vízitúra a Bodrog árterében

bodrogkozi-vizitura-z-fele_20170819_.jpgVízitúra a Paradicsomban...  

Édenkerti evezgetés...


Madárbarátok figyelmébe! Egy választhatóan 1-, vagy 2-napos vízitúrán a bodrogzugi ártérben majdnem annyi fajjal találkozol, mintha a Tisza-tóra jöttél volna!

 

Hívj, +36209342760, ill. sok részletet, pontosabban jóformán minden tudnivalót a Bodrog-ártéri vízitúráról megtalálsz ezen, a bodrogzugi, Öreg-Túr, és Felső-Tiszai túráknak szentelt web oldalon:

www.tiszatura-vizitura.hu. 

Ha májusban jössz a madárvilágtól (ami már messze nem olyan, mint akár csak 20 éve) nézel majd egy nagyot, és állatkertbe az életben nem teszed be többé a lábad...

Ugyanis a Bodrogzugban - amely egy nagyon különleges vizes élőhely - "élőben" (na jó, az állatkerti kalickában raboskodó jószág és "él"), természetes élőhelyen látod majd a madarak sokaságát. A Bodrogzug számtalan madárfajnak nyújt fészkelő- és pihenőhelyet. Fészkel itt sok gólya, közöttük fekete gólya, barna kánya, réti fülesbagoly, haris. A sekély víz szemfüles ragadózói a kócsag, a szürke és a vörös gém, ami nevével ellentétben amúgy barna. (Na jó beleláthatunk egy KIS vöröset is). A nádasokban, pontosabban a gyékényesekben és a nádasokban - nomen est omen - a nádi poszáta énekét és a nádi rigó cserregését halljuk. A Bodrogzugban is megpillanhatunk jégmadarat és gyurgyalagot. Számos ragadozó fajnak ad otthont az ártér, nem csak Gemencen, itt is láthatsz réti sast. És..... a szupersztárt, a kabasolymot, ami valószínűleg minden harci repülőgép, akárhanyadik generációs fighter jet tervezőjének múzsája. A tökéletes vadász. Ja és persze van itt szerkő, danka sirály, vízityúk és barna réti héja.... Szárcsa és vadkacsa.... Ha nagyon szerencsések vagyunk pteranodont is látunk, bár amióta csak úgy csapkodnak a meteorok, eléggé megcsappant az állomány.