Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hernád vízitúra rendelésre bármikor

vizitura_resized.jpg1-2-3-4-5-6-7-napos vízitúrák a Hernádon megrendelésre bármikor! Októberig állunk testre szabott Hernád vízitúrával a rendelkezésedre. 

 

Kérjük hívj/hívjon és egyeztetünk. Egyeztetjük a tapasztalatot, (ha nincs, akkor annak megszerzési módját), távot, igényeket, időpontot és időtartamot. Pl. X. hónap akárhanyadikán 5 fő kér egy Hernád-maratont, vagy két család, az egyik 4-fős, a másik 3-fős szeretne egy két-három órás Hernád-kóstolót. És (az utóbbi esetben) rövid Hernád kenutúrát biztosítunk. Akár úgy, hogy mi vagyunk a kormányosok a kenukban. Ha nem mi adjuk a kormányosokat, akkor viszont a Hernádra csak akkor kérj evezést, ha tökéletesen irányítjátok a hajót.

 

 

Ötletek egyéni Hernád vízitúrákhoz:

a-hernad--02.jpg1-napos, 21 km-es Hernád a legendás löszfalakkal

A durván szép tájon segít a sodrás, 21 km-es öröm-vízítúránk pompás csemege az igazán ínyenc vízítúrásoknak is. Ez a Hernád-túra már szinte olyan, mint a Winnetou-kanyon, csak éppen itt nem kopárak a sziklák, hanem erdő is borítja a keleti oldalon a partot, a löszfal a legmagasabb pontján 80 méternél magasabb. 

 

 

1-napos, 30-, vagy 35-, vagy 42 km-es evezés a Hernádon  dcppik2c.large.jpg

Gyakorlott, jó vezérevezőssel is bíró vízítúra-szerelmeseknek egy majdnem maratoni vagy szinte méterre maratoni táv lehet csábító kihívás. Tegyük hozzá, a Hernád sodrása elég sokat besegít, de azért egy maratoni táv mindenképpen tekintélyt parancsoló kihívás, azt már nem lehet a kenuban letett lapáttal hátra dőlve végig csorogni.

 

 

20190618_142255_resized--1-.jpg1-napos, lájtosabb Hernád csodák
Öröm-vízítúrák, vízitúrácskák, 2-,  3-, 4-, (a megállásokkal, röplabdával, piknikkel együtt) 5-órás mini Hernád-túrák olyan vízítúrásoknak, akik sok szépre vágynak, szívesen megállnak pancsolni / fürdeni is egyszer-kétszer, nem akarnak túl sokat evezni, mert ez a nap a pihenésé, vagy még bringa túra van, vagy még időben a zempléni várakat is be kell iktatni a feszes programba. Vagy csakúgy, elsőre elég egy lazább vízitúra, nem kell tornaóra.

 

 


1-napos, 17 km-es Hernád hiper-kaland. Lenyűgöző, szelíd-vadvízi Hernád, kérésre bármikor. 
hernad-vizitura-kenutura-02.jpgA nagyon tapasztalt, kormányzásban nagyon ügyes túrázóké az Európában is párját ritkító szlalom. Fenomenális 17 km. Vagy kérhető a hiperkaland vízitúrának egy 13 km-es rövidebb, ill. 28 vagy 32 kilométeres überextrém verziója. Azonnal besírsz. A hiperkaland Hernád tényleg elképesztő. Ez a "felső" Hernád. A Hernádnak ezen a szakaszán "nagyon" kell manőverezni. A Hernád hiperkaland és a Hernád überextrém a hajót nem tökéletesen uraló legénységek számára tabu. 
 20180819_122947.jpg1-, és 2-napos, biztonságos csillagtúrák a Hernádon 

A legnagyobb biztonságban ezeken a Hernád túrákon vagytok.  A csillagtúrákon fontos akklimatizációt is jelentő felfelé evezéssel kezdünk. Így már tudod majd, hogy lefelé jövetben (amikor minden felgyorsul, nagyságrendekkel nehezebb manőverezni), hol, mi vár rád. Már ismered azt a kanyart, amibe fentről nem látni be, pontosabban, amikor igen, akkor már nincs visszaút. Már mindent előre megbeszéltünk, kész a koreográfia. Felfelé evezéskor pedig azért biztonságos a kenu, mert ha valami akadályt nem tudnál kikerülni, akkor csak nem lapátolsz tovább, és a szembe jövő sodrás miatt nem tudsz belemenni a torlaszba, akadályba. img_20180819_2.jpg2-napos, 75 km-es kenutúra a Hernádon 
Ha sokat akar a szarka és bírja a farka. Az első napon 35 km-t, a második napon 40 km-t teszünk meg a kenut jól irányító és komoly távolságot megtenni képes legénységekkel, akiket nem kell tanítani/felkészíteni, csak a különleges fontosságú helyismeretre van szükségük. 
Ha nem vagy biztos a kormányzásban, egyeztessünk, és lehet olyan vízitúrátok, ahol az egész első nap a kenuzás-tanulásáról és a gyakorlásról szól. 

 


20160915_hernad-vizitura-kenutura-evezes-01.jpg2-napos, könnyű vízitúra, a legnépszerűbb Hernád-túra: ez a kenutúra, pontosabban túrák technikai szempontból ügyes kormányzást igényelnek, ugyanakkor maga a vízitúra fizikailag nem megterhelő. Két könnyű kétnapos túránk viszi a prímet népszerűségben. Az egyik első napja 12 km, és a 2. napon megyünk 21-et, ill. egy másik könnyebb Hernád, amelynek az első napja 21 km-es és a második nap 10 km suhanás.

 

 


hernad-vizitura-kenutura-09.jpg3-napos kenutúrák a Hernádon
Több 3-napos evezésből mazsolázhattok, pl. jöhetsz olyan túrára, ahol az első nap 12-15 km, a második napon 21, a harmadik napon pedig 10 km-es szakasz vár rád fantasztikus tájon. 

 

 

 

kenutura.jpg4-napos Hernád túrák
Számos 4-napos túra-alternatívát kínálunk. Egy 4-napos Hernád vízitúra a stressz ellen csodafegyver. Lehetnek a túrák csillagtúrák és lehetnek a folyón vándortáborok, miközben a szállás állótáborosan fix. Az időpontos túrák között a honlap bal oldali menüoszlopában szép számmal találsz 4-napos kenuzásokat. Lehet a csillagtúrákat és a vándortáborokat keverni is. Pl. az első napban van egy kis felfelé evezés (ez egyébként nagyon fontos, hogy megszokjuk a Hernád sodrását), aztán visszacsúszunk az első napi célba, a 2-3-4. napokon pedig vágtatunk lefelé. 

 

 

hernad-12.jpg5-napos evezés a Hernádon: 5 nagyon szép nap alatt a hazai Hernád nagy része bejárható. Az ötnapos túrákhoz kell a rutin, de nem kell "világbajnoknak" lenni, mint a 6-, és 7-napos Hernád evezéseken... És tudunk olyan testre szabott Hernád túrát is főzni nektek, ahol az 5 napban csillagtúrákat teszünk meg, ami logisztikai könnyebbség, amivel kisebb az ökológiai lábnyomunk, üzemanyagot tudunk vele spórolni. Ezeket a túrákat úgy kell elképzelni, hogy a folyásiránnyal szemben (felfelé) indulunk, evezgetünk felfelé az erős limányokat kihasználva, egy ponton megfordulunk és visszacsorgunk az indulási helyszínen parkoló kocsikhoz.

 

 

2011-0815-hernad-18.jpg6-7-napos Hernád kalandok
A 6-napos túra első napja egy - attól függően, hogy mit nevezünk ki célnak - 13, vagy 17 km-es hiperkaland, ami semmihez sem hasonlítható. Maximum a szigetközi Csökös-ág, vagy a Rábagyarmat és Csákánydoroszló közötti Rába van vele egy súlycsoportban. Ha 6-7-napos Hernádra jössz, akkor olyan túrát kapsz, amire egész életben fogsz emlékezni. A 7-napos evezésen Szlovákiából indulunk, és a magyarországi Hernád jórészét megteszed.

 


hernad-actores.jpg1-napos rafting 1-, és 2-személyes felfújható hajókban, az Alacsony-Tátra és a Szlovák Paradicsom régióban. Lepadlózol, lehidalsz. Egy "baj" van: annyi az akció, hogy nem lesz idő a kanyon szépségére figyelni. 
A kormányzásban rendkívül ügyes túrázóké a Hernád áttörés!!!!!! Fantasztikus kaland. Ez nem szalonrafting ficsúroknak. Minden időpontra (május 1. és október 31. között) külön árajánlatot adunk, ajánlatunk a nemzeti parki belépőt (10 euró/fő) nem tartalmazza, amely helyben kint fizetendő. A túra csak 70 és 110 cm-es vízállás között indul! 12 éven aluliak nem jöhetnek, idősebb gyermekek is csak szülői felügyelet mellett. 

 

+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
bodrogzug-zsaro-er-www.szigetkozvizitura.hu-001.jpg