Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. június 21-22. Hernád vízitúra, Hernád kenutúra

a-hernad--02.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos Hernád kenutúra gyakorlott vízitúrázóknak. Kenutúra Magyarország egyik legpompásabb folyóján, a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 
Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, jól kormányzó legénységek jelentkezését várjuk. Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Először, akár a Hernád-túra előtti napo(kba)n gyere más kenutúrá(i)nkra! Pl. a tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon pedig a bodrogzugi vízitúráinkat! 

 


 

1. napi Hernád kenutúra: a vízállástól, medertől, széltől függően 12-19 km-es lebilincselő vízitúra a Hernádon 

img_20180819_2.jpgHa te sem akarsz kimaradni. Ha a világ minden kincséért sem akarsz lemaradni. Ha a te oldaladat is fúrja a kíváncsiság. Ha izgat, hogy milyen lehet. Ha téged sem hagy nyugodni a Hernád gondolata, ha Rába kaliberű élményre vágysz, ha a Mura bizonyos szakaszait idéző csodára vársz, néhol korrekt sodrással, akkor a Hernádon a helyed! Gyere és lovagold meg Magyarország egyik legcsodásabb folyóját, evezz a Hernád nevű vízitúra szimfónián!

11-kor találkozunk, hogy pontosan hol, azt a túrázóknak e-mailben természetesen átküldjük. Logisztikával kezdünk, mivel vannak, akik hoznak magukkal élelmiszert, ami romlandó azt először hűtőbe tesszük.
Már a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók függvényében kialakítottuk a logisztikai tervet, ezért a legolcsóbb teleautó rendszerben úgy ügyeskedünk, hogy mire vízre szállunk, minél több autó, de legalább a túravezetői autó ott legyen a kenutúra célállomásán, de a sofőrök is már a kenutúra starthelyén legyenek. Ezekkel nektek nem is kell tőrödni, a logisztikai részleteket egyértelműen és a kenutúra előtt minden résztvevővel egyenként egyeztetjük, tudni fogod, hogy hol és mikor kell lenni, titeket mikor ki és mivel szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje.

 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még gyakoroljuk a kenu irányítását. Lesz felfelé evezés is a gyakorlási szakaszban, a biztonság érdekében. Amikor már szinte világbajnok mindenki, akkor visszacsorgunk, a manőverezést gyakorolva, driftelve, szlalomozva visszaevezünk az indulási pontra, lesz egy rövid mosdószünet és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon-nagyon (vedd úgy, hogy a "nagyon-nagyon" a végtelenig tart) szép részén megyünk / jövünk le. A bal oldalon tüneményes erdős dombok között békésen legelésznek a dínók, egyszerűen nem fogod elhinni, hogy ez a XXI. század és Európa. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb ebédszünetünk is.

Az evezés végén következik a vízitúra majdnem legszebb része, a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

Szállás: sátrazás (1500-2000 Ft) vagy vendégszoba (7500 Ft/fő), amit nektek kell majd "hivatalosan" foglalni és közvetlenül a szállásadónak fizetni, mi csak jelezzük a szállásadó(k)nak, hogy kérünk "félretenni" X db szobát.

Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy tényleg nagyon fincsi vacsora rendelhető is.   

 

 

 

2. napi Hernád vízitúra: majdnem 21 km-es kenuzás Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgExtázis a felváltva elképesztően klassz, és fenomenális Hernád-szakaszokon
 

 

 

 

 

9:30-kor logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", ill. hagyunk ott és minél kevesebb kocsival megyünk "fel" a vízre szállás helyére. 

Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és a vízre szállást követően a Hernád egy nyugis, de agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.

 


Reméljük jól sikerül a képed, de a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 14 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, majd az utasok felvétele után hazautazás.

 


Hernád vízitúrák túradíjai

 


+36209342760 vagy küldj e-mailt: tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgMég egyszer! Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut jól kormányzó legénységek jelentkezését kérjük szépen. 
Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Először gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, bodrogzugi, a szigetkozvizitura.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat. Tartsuk be a fokozatosságot a biztonság érdekében! 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, a testsúlyok és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság. 

 


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

Pl. 4400 Nyíregyháza, Tamási M. u 18.  
június 21-22. 
​Hernád kenutúra