Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 20-21. Gemenc vízitúra választhatóan 1 vagy 2 nap

20190525_gemenc.jpgVízitúrák Gemencen is! Gemenci vízitúra, ahol egészen egyedülálló élővilággal találkozol. 

 

 

Egy gemenci kenuzás a csodálatos ártéri erdőben kanyarogva nem egy átlagos hétvégi program. Gyere el egy gemenci túrára, és éld át közelről az élet csodáját. Gemenc szenzációs. 
Szerintünk Gemencről mindenki egy kicsit más emberként megy haza.

Ha pedig még nem vagy igazán rutinos vízitúrázó, akkor a Hernád előtt egy ártéri evezgetés duplán jól jön majd. Gemencen is vannak gyorsabb sodrásos részek, így megszokod azt, hogy a víz bizony "folyik", sokszor egészen tisztességes tempóban. Plusz ha magas a víz Gemencen, akkor még az erdőbe, szó szerint az ártéri erdő fái közé is be lehet menni. Ilyenkor a sok-sok kanyarral, az uszadék miatti kitérő manőverekkel, a fatörzsek közötti szlalommal jó értelemben rákényszerülsz arra, hogy gondolkodás nélkül, reflexszerűen kormányozd a hajót. A vezérevezős is első osztályú kiképzést kap, a 100-adik, 200-adik "behúzás" rögzül. Onnan "autopilot"/robotpilóta üzemmódban tud segíteni a kenuban elől ülő ember (az ún. stroke, de ez nem az agyvérzés) abban, hogy a kenu helyben megpördüljön. Az azonnali fordulás készsége a Hernádon - ahol semmire sincs idő - "alap". A fák között szlalomozva 1000 kanyar pompás felkészítés a Hernád vízitúrára. A gemenci túravezető kolléga is úgy tanítja meg a kenuzást, hogy annak az erős sodrásos folyókon, így a Hernádon is hasznát veszed, vagy kicsit hipernaturalistábban: életmentő. 

Egyébként más időpontokban is vannak választhatóan 1-, 2-, 3-, vagy 5-napos vízitúráink a gemenci erdőben. Ill. ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor a 4- és 5-napos evezés esetén Gemenc mellett kalandozunk a Vajas-fokon is. A Vajas-fok egy vadregényes, békés, néhol 15, másutt 50 méter széles tünemény, valószínűleg régen a Duna egy mellékága volt. 

betanitas-gemenc.jpgMagyarán egy gemenci vízitúra önmagában is hihetetlen móka. Tényleg csodálatos kenutúra egyedül jövő kultúrlényeknek, gyermekes családoknak, pároknak, baráti társaságoknak. Plusz, de ez már csak hab a tortán, jó kis edzőtábor, felkészülés a gyorsabb sodrású folyókra. Egy Hernád vízitúra elé is érdemes a programotokba illeszteni.

A részletekhez kattints át a gemenci túráink honlapjára, a túráról mindent megtudhatsz a gemenc kötőjel vizitura pont hu oldalon. 

 
 +36209342760