Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2022. július 7-10. Hernád vízitúra választhatóan 1-2-3-4 napban

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpgHernád vízitúra választhatóan 4-3-2-1 napban.
Hernád kenutúra kaland fantasztikus vizeken a csütörtök és a vasárnap közötti 4 napra, kifejezetten rutinos, kizárólag gyakorlott, a kenut jól irányító vízitúrázóknak. 

 

 

A Hernád a vízitúrázók között ismertebb folyók közül leginkább a Rábához hasonlít. Brutálisan klassz. Kalandos, de nem veszélytelen. A Hernádra kell a határozottan JÓ kormányzás. Ha ilyen vízitúrázó vagy, gyere, mert a Hernád gyönyörű. Ha nem tudod eldönteni, hogy megütöd-e a mércét, gyere el bármely más vízitúránkra, és a délelőtti betanítás során megnézünk ingyen, és megmondjuk, hogy jöhetsz-e. Ilyen egyszerű. 
 

 


A szállás a Hernád vízitúra idején:
igény szerint sátor vagy vendégszoba

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-9.jpgA folyón evezve jövünk lefelé, és mindenhol ott folytatjuk, ahol előző nap kiszálltunk. Ez történik a Hernádon, ez történik a vízen. 

 

 

 

 

 

 

Eközben a Hernád kenutúra szállás szempontból "állótábor", tehát a vízitúra nem igényel egy költözést. Természetesen mindenki foglalhatja bárhol a szállását, ütemezheti a költözéseit ízlés szerint. Pláne ha valaki mondjuk miskolci, akkor akár naponta ingázva is tud szállni a kenutúrába.
És természetesen mindig az aznapi kikötési helyen tudtok sátrazni is. 


 

hernad-szallas-20-2.jpgDe. Ha nagyon időben (nem az utolsó 1-2 hónapban) jelentkezel, akkor a Hernád vízitúra 4-3-2-1 napos változatán a szállás - akár sátrazással, akár vendégszobával - lehet végig fix.
Tehát. Az időben (ez a Hernád esetén az előző évet jelenti!) jelentkezőknek a Hernád-kenutúra a szállás szempontjából - hangsúlyozzuk, hogy kizárólag a szállás szempontjából - lehet "állótábor". Ami azt is jelenti, hogy kell majd minden nap autózni. Ehhez az első nap transzfert biztosítunk. A Hernád kenuzás első napján megismerik egymást a csapat résztvevői, ezt követően a szívélyes viszonyba kerülő túratársak összeállnak, és teleautó rendszerrel tesszük viszonylag olcsóvá a közlekedést. Fontos, hogy viszonylag olcsóvá. Ugyanis a Hernád adottságai adottságok, a távolságokon nem tudunk változtatni és az ár-érték arányban messze legjobb szálláson van a támaszpontunk. 


Étkezés: önellátó vagy rendelt. Főzési lehetőség, jól felszerelt konyha áll a rendelkezésedre, és a "támaszponton" van rendelhető, (mégpedig finom!) reggeli és vacsora. A napközbeni elemózsiát neked kell hozni, vagyis kell készítened szendvicset. 

 


 

 

Szerda: lehetséges nulladik nap  

  • vendégszobákba történő beköltözésre vagy
  • sátorverésre és 
  • bármilyen fakultatív programra

azoknak, akik nem akarnak csütörtökön korán kelni. 

 

 

Csütörtöki vízitúra a Hernádon:
14 km kenutúra Pandorán (CP)

vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-magaspart.jpgHa már a nulladik napon befutottatok, akkor reggeli önellátó vagy rendelt. A délelőtt első felében lehet -  fakultatív programként - kirándulást tenni Boldogkőváraljára, érdemes megnézi a várat. A váron kívül Boldogkőváralja sajnos egyre kevésbé mutat vidám arcot, ill. a mi szubjektív biztonsági értékelésünk szerint van Boldogkőváraljánál biztonságosabb település az országban, ezért nem is gond, hogy csak a várra lesz idő.
 

 

11 órára, egészen pontosan 10 óra 59-re várjuk a csütörtöki túranapon érkezőket. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek. 

Üdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató után kezdjük a logisztikát, ami azt jelenti, hogy minél kevesebb autóval megyünk ki a vízre szállás indulási helyére, az utasok kiszállnak, és (csak) a sofőrök a kenutúra napi céljába viszik a kocsikat, majd a sofőröknek transzfert biztosítunk a vízitúra starthelyére. A transzfer díját (amely 500 Ft/sofőr) a túradíj nem tartalmazza, az külön, helyben fizetendő a transzfert biztosítójának. 

 

img_3100_1840x1200.jpgA vízre szállás után 10 km-rel lassulunk, "megfog" a víz, óvatosan, lassan lapátolgatunk a szenzációs tájon, bár a képen látható esemény - ha extrém ritka is - benne van a pakliban. Mindenesetre a Hernád kegyetlenül jó.
 

 

 

Az esetek 95%-ában senki mással nem találkozunk a vízen, még pecás sem ül a parton. Itt átvitt értelemben igaz, hogy a madár se jár, viszont szó szerint meg szerencsére nem.
Itt például megtörténhet, hogy egy uhu (nem az erdei, hanem a népi nevén "nagy fülesbagoly", a bubo bubo) száll el előtted. 

Laza, akár 180 centis fesztávolságával nem egy pici madár, konkrétan egy halászsasnál is nagyobb.

Már a Hernád túrád első napján vered a fejed a falba (fal hiányában a lapáttal a fejedet), hiszen az első percekben rájössz: mekkora hiba volt eddig kihagyni a vízitúráid közül ezt a szenzációsnál is pompásabb folyót. 

 img_20180819_2.jpgSzállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik. 

Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pénteki vízitúra a Hernádon:
12 km vadregényes izgalom (PN)

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. 
10:30: a kocsik a napi célba mennek, a sofőrökkel teleautóst játszunk. Aki pénteken kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 10 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. 

 

 

 

 

Aztán jöhet a Hernád. Bang, bang, bang.

Megállunk majd a hívogató lapajokon, ott lehet pihizni, de mindent szabad, jöhet a foci, a röpi, szundikálás, úszkálás, vízilabda vagy meditáció, jóga. 

 

 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-16.jpgSzállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik.   
Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

 

 

 

 

 

 

Szombati Hernád kenutúra:
mintha Új-Zélandon evezgetnél 21 km-t (NÓ)

20190618_121549_resized.jpgA reggeli lehet önellátó, de lehet rendelni is, és természetesen tudsz vásárolni is a saját reggelihez friss péksüteményt stb. 


 

 

 

 

Logisztika, naptejezés, wc, popsivédők stb. után vízre szállás. 
Ma is szebbnél szebb vidékeken evezünk, Új-Zélandon evezel, egy alpesi folyó vagy a Sziklás-hegység csoda folyói a labdába se rúgnak. Na jó, mégis. 
Ha túloztunk is, itt tényleg hihetetlen a Hernád-völgy, amikor az egyik szünetben felmászunk a magas partra fotózni, azt látod majd, mint itt a képen. De a valóság és a fotó közötti különbség ugyebár elég erős.

 


a-hernad--02.jpgSzállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik. 

Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 


 

 

 

Vasárnapi kenutúra: überszép 10 km-es levezető vízitúra, Hernád mércével "lájtos" szakaszon (ÓG)

www.herndad-vizitura.eoldal.hu-007.jpgReggeli (önellátó vagy rendelt) után logisztikázunk, pakoljatok be mindent az autókba, majd a kocsik lemennek a napi célba, ahol őrzött helyen fognak parkolni (itt a kiszállási díj, amely a parkolást is tartalmazza 200 Ft/fő).

 

 

 

A vízitúra napi céljából "vissza-teleautózunk" a sofőrökkel a vízre szállás helyére, a Hernádra tesszük a hajókat és könnyes szemmel bólogatunk a tényhez: minden egyes kanyarral rohamosan fogy a hátralévő szépség és hamarosan becsapunk a célba. 

 

 

A kenutúra végén világvége-bánat lesz úrrá a csapaton és hangos a jajveszékelés. A vigasztalhatatlan sírás-rívást csak a hajómosás lehetőségével tudjuk csitítani és utalunk a tényre, a nyár összes többi napján jöhetsz még "millió" vízitúrára velünk. 


20170618_125518.jpgA tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a vizitura.eoldal.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat! 

 

 

 

 

Hazautazás a reggel idehozott és biztonságban hagyott kocsikkal vagy - azoknak, akik a vízitúrára közösségi közlekedéssel jöttek - busszal és vonattal. 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. Kérjük, hogy kizárólag akkor tisztelj meg jelentkezéseddel, ha ezt elfogadod nagy meleg idején is.  
gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgMég egyszer! Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut "nagyon jól" kormányzó legénységek jelentkezését várjuk, akik elfogadják, hogy ez egy (a vízen és a vízre szállás előtti éjjel) alkoholmentes kenutúra. 
Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a vizitura.eoldal.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci  vízitúráinkat! 
Mi van, ha nem elfogadható számodra, hogy ez alkoholmentes vízitúra? Kérjük, hogy NE jelentkezz. 
Felnőtt ember vagy, döntsd el, "kibírod-e" a vízitúra napi céljáig alkohol nélkül. 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  

 


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

 


(Pl. 2400 Dunaújváros, Kulcsi út 87.  
2022. július 7-10. 
​Hernád kenutúra)