Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2021. június 17-20. Hernád vízitúra választhatóan 1-2-3-4 nap

a-hernad-alsodobszanal-01.jpgHernád vízitúra választhatóan 4-3-2-1 napban. Hernád kenutúra kaland fantasztikus vizeken a csütörtök és a vasárnap közötti 4 napra, kifejezetten rutinos, kizárólag gyakorlott, a kenut jól irányító vízitúrázóknak. 

A Hernád a vízitúrázók között ismertebb folyók közül leginkább a Rábához hasonlít. Brutálisan klassz. Kalandos, de nem veszélytelen. A Hernádra kell a határozottan JÓ kormányzás. Ha ilyen vízitúrázó vagy, gyere, mert a Hernád gyönyörű. Ha nem tudod eldönteni, hogy megütöd-e a mércét, gyere el bármely más vízitúránkra, és a délelőtti betanítás során megnézünk ingyen, és megmondjuk, hogy jöhetsz-e. Ilyen egyszerű. 
 

 


A szállás a Hernád vízitúra idején:
igény szerint sátor vagy vendégszoba

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-9.jpgA folyón evezve jövünk lefelé, és mindenhol ott folytatjuk, ahol előző nap kiszálltunk. Ez történik a Hernádon, ez történik a vízen. 

Eközben a Hernád kenutúra szállás szempontból "állótábor", tehát a vízitúra nem igényel egy költözést. Természetesen mindenki foglalhatja bárhol a szállását, ütemezheti a költözéseit ízlés szerint. Pláne ha valaki mondjuk miskolci, akkor akár naponta ingázva is tud szállni a kenutúrába.
És természetesen mindig az aznapi kikötési helyen tudtok sátrazni is. 

 

hernad-szallas-20-2.jpgDe. Ha nagyon időben (nem az utolsó 1-2 hónapban) jelentkezel, akkor a Hernád vízitúra 4-3-2-1 napos változatán a szállás - akár sátrazással, akár vendégszobával - lehet végig fix.
Tehát. Az időben (ez a Hernád esetén az előző évet jelenti!) jelentkezőknek a Hernád-kenutúra a szállás szempontjából - hangsúlyozzuk, hogy kizárólag a szállás szempontjából - lehet "állótábor". Ami azt is jelenti, hogy kell majd minden nap autózni. Ehhez az első nap transzfert biztosítunk. A Hernád kenuzás első napján megismerik egymást a csapat résztvevői, ezt követően a szívélyes viszonyba kerülő túratársak összeállnak, és teleautó rendszerrel tesszük viszonylag olcsóvá a közlekedést. Fontos, hogy viszonylag olcsóvá. Ugyanis a Hernád adottságai adottságok, a távolságokon nem tudunk változtatni és az ár-érték arányban messze legjobb szálláson van a támaszpontunk. 


Étkezés: önellátó vagy rendelt. Főzési lehetőség, jól felszerelt konyha áll a rendelkezésedre, és a "támaszponton" van rendelhető, (mégpedig finom!) reggeli és vacsora. A napközbeni elemózsiát neked kell hozni, vagyis kell készítened szendvicset. 

 


 

 

Szerda: lehetséges nulladik nap  

  • vendégszobákba történő beköltözésre vagy
  • sátorverésre és 
  • bármilyen fakultatív programra

azoknak, akik nem akarnak csütörtökön korán kelni. 

 

 

Csütörtöki vízitúra a Hernádon:
14 km kenutúra Pandorán (CP)

vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-magaspart.jpgHa már a nulladik napon befutottatok, akkor reggeli önellátó vagy rendelt. A délelőtt első felében lehet -  fakultatív programként - kirándulást tenni Boldogkőváraljára, érdemes megnézi a várat. A váron kívül Boldogkőváralja sajnos egyre kevésbé mutat vidám arcot, ill. a mi szubjektív biztonsági értékelésünk szerint van Boldogkőváraljánál biztonságosabb település az országban, ezért nem is gond, hogy csak a várra lesz idő.
11 órára, egészen pontosan 10 óra 59-re várjuk a csütörtöki túranapon érkezőket. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek. 

Üdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató után kezdjük a logisztikát, ami azt jelenti, hogy minél kevesebb autóval megyünk ki a vízre szállás indulási helyére, az utasok kiszállnak, és (csak) a sofőrök a kenutúra napi céljába viszik a kocsikat, majd a sofőröknek transzfert biztosítunk a vízitúra starthelyére. A transzfer díját (amely 500 Ft/sofőr) a túradíj nem tartalmazza, az külön, helyben fizetendő a transzfert biztosítójának. 

 

img_3100_1840x1200.jpgA vízre szállás után 10 km-rel lassulunk, "megfog" a víz, óvatosan, lassan lapátolgatunk a szenzációs tájon, bár a képen látható esemény - ha extrém ritka is - benne van a pakliban. Mindenesetre a Hernád kegyetlenül jó.
Az esetek 95%-ában senki mással nem találkozunk a vízen, még pecás sem ül a parton. Itt átvitt értelemben igaz, hogy a madár se jár, viszont szó szerint meg szerencsére nem.
Itt például megtörténhet, hogy egy uhu (nem az erdei, hanem a népi nevén "nagy fülesbagoly", a bubo bubo) száll el előtted. 

Laza, akár 180 centis fesztávolságával nem egy pici madár, konkrétan egy halászsasnál is nagyobb.

Már a Hernád túrád első napján vered a fejed a falba (fal hiányában a lapáttal a fejedet), hiszen az első percekben rájössz: mekkora hiba volt eddig kihagyni a vízitúráid közül ezt a szenzációsnál is pompásabb folyót. 

 img_20180819_2.jpgSzállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik. 

Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 
 
 
 

Pénteki vízitúra a Hernádon:
12 km vadregényes izgalom (PN)

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. 
10:30: a kocsik a napi célba mennek, a sofőrökkel teleautóst játszunk. Aki pénteken kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 10 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. 

Aztán jöhet a Hernád. Bang, bang, bang.

Megállunk majd a hívogató lapajokon, ott lehet pihizni, de mindent szabad, jöhet a foci, a röpi, szundikálás, úszkálás, vízilabda vagy meditáció, jóga. 

 

 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-16.jpgSzállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik.   
Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

 

 

 

Szombati Hernád kenutúra:
mintha Új-Zélandon evezgetnél 21 km-t (NÓ)

20190618_121549_resized.jpgA reggeli lehet önellátó, de lehet rendelni is, és természetesen tudsz vásárolni is a saját reggelihez friss péksüteményt stb. 


Logisztika, naptejezés, wc, popsivédők stb. után vízre szállás. 
Ma is szebbnél szebb vidékeken evezünk, Új-Zélandon evezel, egy alpesi folyó vagy a Sziklás-hegység csoda folyói a labdába se rúgnak. Na jó, mégis. 
Ha túloztunk is, itt tényleg hihetetlen a Hernád-völgy, amikor az egyik szünetben felmászunk a magas partra fotózni, azt látod majd, mint itt a képen. De a valóság és a fotó közötti különbség ugyebár elég erős.

 


a-hernad--02.jpgSzállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három-x hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik. 

Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 


 

 

Vasárnapi kenutúra: überszép 10 km-es levezető vízitúra, Hernád mércével "lájtos" szakaszon (ÓG)

www.herndad-vizitura.eoldal.hu-007.jpgReggeli (önellátó vagy rendelt) után logisztikázunk, pakoljatok be mindent az autókba, majd a kocsik lemennek a napi célba, ahol őrzött helyen fognak parkolni (itt a kiszállási díj, amely a parkolást is tartalmazza 200 Ft/fő).

A vízitúra napi céljából "vissza-teleautózunk" a sofőrökkel a vízre szállás helyére, a Hernádra tesszük a hajókat és könnyes szemmel bólogatunk a tényhez: minden egyes kanyarral rohamosan fogy a hátralévő szépség és hamarosan becsapunk a célba. 

A kenutúra végén világvége-bánat lesz úrrá a csapaton és hangos a jajveszékelés. A vigasztalhatatlan sírás-rívást csak a hajómosás lehetőségével tudjuk csitítani és utalunk a tényre, a nyár összes többi napján jöhetsz még "millió" vízitúrára velünk. 


20170618_125518.jpgA tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a vizitura.eoldal.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci vízitúráinkat! 

  

Hazautazás a reggel idehozott és biztonságban hagyott kocsikkal vagy - azoknak, akik a vízitúrára közösségi közlekedéssel jöttek - busszal és vonattal. 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. Kérjük, hogy kizárólag akkor tisztelj meg jelentkezéseddel, ha ezt elfogadod nagy meleg idején is.  
gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgMég egyszer! Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut "nagyon jól" kormányzó legénységek jelentkezését várjuk, akik elfogadják, hogy ez egy (a vízen és a vízre szállás előtti éjjel) alkoholmentes kenutúra. 
Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a vizitura.eoldal.hu oldalon a szigetközi, a gemenc-vizitura.hu oldalon a gemenci  vízitúráinkat! 
Mi van, ha nem elfogadható számodra, hogy ez alkoholmentes vízitúra? Nem kényszer a disznótor! Kérjük, hogy NE jelentkezz. Engedd meg nekünk, hogy ne vádoljanak majd a 
Btk. 171. §-ának (1) bekezdése alapján, amely kimondja, hogy aki foglalkozása szabályainak megszegésével más, vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétséget követ el .......

A büntetés pedig a (2) bekezdés b) pontja alapján egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált, c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza.... Már csak a hab a tortán, ha a vendég iszik, és ha a túravezető kizárja a vízitúrából, akkor ő az, akit polgári pertől a fogyasztóvédelemig mindennel lehet fenyegetni, ha pedig nem, akkor a büntető eljárás során súlyosbító körülmény "vízi jármű vezetésének átengedése ittas személy számára". Nem is ragozzuk. A Hernád vízitúra alkohol- és kábítószer mentes kenutúra. Ha azt hiszed, hogy majd  "kidumálod", miután leküldted a felest meg a sört, eljátszod a "jaj, bocs, nem tudtam-ot", szépen kérünk: ne jelentkezz. Felnőtt ember vagy, döntsd el, "kibírod-e" a vízitúra napi céljáig alkohol nélkül. 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  

 


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

 

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

 

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 


(Pl. 1238 Bp., Helsinki út 187.  
2021. június 17-20. 
​Hernád kenutúra)