Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. július 9-12. Hernád túra választhatóan 1-2-3-4 napban

www.hernad-vizitura.eoldal.hu-vizitura-hernad-czabdav.jpgHernád vízitúra választhatóan 1 vagy 2 vagy 3, vagy 4 napban. Tehát az időtartam csak tőled függ. 

Csütörtökön 14, pénteken 12, szombaton 21 km-es,  vasárnap 10 km-es kenutúra Magyarország egyik legpompásabb folyóján. Hernád vízitúra - a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. 
A Hernád fantasztikus élmény, de kérjük, hogy csak akkor jelentkezzetek, ha szuper a kormányos, ha a vezérevezős is tökéletesen teszi a dolgát, ne itt a Hernád-parton derüljön ki, hogy esetleg nem lenne biztonságos, ezért nem szállhattok vízre. 

 

 

 

A vízitúra teljes időtartama alatt végig fix a szállás. A szállás igény szerint sátor vagy vendégházban szoba - ami neked szimpatikus.
A kenuban csak az van velünk, ami napközben a vízen szükséges. A sátrazás díja 1500 Ft, a vendégszobák 4000 Ft/fő/éj.  
Étkezés: ebédre mindenkinek kell hoznia magával a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. Kizárólag akkor jelentkezz, ha ezt elfogadod, ha ezt támogatod. A reggelik és vacsorák választhatóan önellátóak vagy rendelhetők. 

Úszni tudás: kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. Kérjük, hogy kizárólag akkor tisztelj meg jelentkezéseddel, ha ezt elfogadod nagy meleg idején is.  
Még egyszer! Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító, a kenut "tökéletesen" kormányzó legénységek jelentkezését várjuk. Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? Gyere más kenutúrá(i)nkra! A tisza-to-vizitura.hu oldalon találod a tisza-tavi, a tiszatura-vizitura.hu oldalon a tiszai, Öreg-Túr, Bodrogközi, a vizitura.eoldal.hu oldalon a gemenci és szigetközi vízitúráinkat! 

 

Csütörtöki vízitúra a Hernádon:
14 km kenutúra Pandorán (CP)

vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-magaspart.jpgReggeli önellátó vagy rendelt 
Délelőtt: fakultatív kirándulás Boldogkőváraljára, a vár megtekintése. A várnézés után logisztika (a kocsik a napi célba mennek, a sofőröknek transzfer). A vízre szállás után hamarosan lassulunk, "megfog" a víz, óvatosan, lassan lapátolgatunk, itt és most - majd látod miért - nem túl vidám dolog borulni....

 


Minden oké lesz....
Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 4000 Ft, ha mi foglaljuk. Az utolsó két-három hónapban a szállásfoglalás a környéken önállóan történik. 

Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora

 

 

Pénteki Hernád kenutúra: 12 km-es lebilincselő Hernád-izgalom 

img_20180819_2.jpgHa te sem akarsz kimaradni, ha a világ minden kincséért sem akarsz lemaradni, ha a te oldaladat is fúrja a kíváncsiság, hogy milyen lehet, ha téged sem hagy nyugodni a Hernád gondolata, ha Rába kaliberű élményre vágysz, itt a helyed! Gyere és lovagold meg Magyarország egyik legcsodásabb folyóját, evezz a Hernád nevű vízitúra szimfónián!

 

12-kor találkozunk, hogy pontosan hol, azt a túrázóknak e-mailben természetesen átküldjük. A romlandó élelmiszerek hűtőbe helyezése után néhány autót a kenutúra célállomására telepítünk, és minél kevesebb kocsival visszamegyünk a vízre szállás helyére. 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpgNaptejezés, wc, a felszerelés kiosztása után vízre szállunk, és a biztonság érdekében még gyakoroljuk a kenu irányítását, majd mosdószünet és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon-nagyon (vedd úgy, hogy a "nagyon-nagyon" a végtelenig tart) szép részén jövünk le. Lesz minimális felfelé evezés is a gyakorlási szakaszban, mivel - a te érdekedben, a biztonság érdekében - minden legénységet megnézünk, és az első hídláb közelébe addig nem megyünk, amíg nem minden legénység kenuzása biztonságos.
Lesz a kenutúrában több rövid 
lábnyújtóztatós, pisilős pihenő, és természetesen ebédszünet is. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-9.jpg

Szállás: sátrazás (1500 Ft) vagy vendégszoba (4000 Ft/fő).

Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy vacsora rendelhető.  

 

 

 

Szombati Hernád vízitúra: 21 km-es kenuzás Magyarország egyik legizgibb folyójának egyik "legtutibb" szakaszán.

20190618_121549_resized.jpgExtázis a felváltva elképesztően klassz, és fenomenális Hernád-szakaszokon
 

 

 

10-kor logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk" hagyunk, és minél kevesebb kocsival "felmegyünk" / feljövünk a vízre szállás helyére. 

10:30 Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása.

a-hernad--02.jpg

11:00 Vízre szállást követően a Hernád egy nyugis, de agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de természetesen továbbra is a Hernádon vagyunk. 

Lesz fotózásos pihenő, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad--01.jpg

Ha nagyon sebesen jöttünk a vízen, és jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás  tényleg mászás, hozz ennek megfelelő lábbelit és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről.
Reméljük jól sikerül a képed, de 
a valóság és a fotó közötti különbség erős lesz a valóság javára. 

Ez után lesz még egy lábnyújtóztatós, pisilős pihenő és 15 óra körül érkezünk a célba.

Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz.

 

 

Vasárnapi Hernád vízitúra: 10 km-es élményevezgetés a Hernád egy "lájtos" szakaszán, sok fövennyel, sok fürdéssel egy csodálatos, laza délelőtt. 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-3.jpg8:30-kor logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", és minél kevesebb kocsival  feljövünk a vízre szállás helyére. 
9:30 Naptejezés, wc, a felszerelés kiosztása és indul egy más vizekhez képest izgi, a Hernád fenti szakaszaihoz képest viccesen könnyű élmény-vízitúra, ahol nem kell sietni, a sok úszkálós, pancsolós, napozós szünet mellett is 12 órára befejeződik a Hernád-kenutúra. Még kérjük, hogy mindenki a saját hajóját mossa ki és kérjük segítsetek a kenukat a trélerre visszaemelni. 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-010.jpgKöszönjük, hogy velünk vízitúráztatok, biztonságos utat haza, és várunk más vízitúráinkon is!
A Tisza-tótól (www.tisza-to-vizitura.hu) a Szigetközön (www.vizitura.eoldal.hu), Rábán, Bodrogközön és Gemencen (www.gemenc-vizitura.hu) át az Öreg-Túrig (www.tiszatura-vizitura.hu) sok helyen szervezünk kenutúrákat. És jöhettek velünk ősszel, télen és kora tavasszal is túrázni! Hótalpas és csúszásgátló hómacskás túrákkal várunk Szlovákiában és Ausztriában. www.tatra-tura.hu és www.ausztria-tura.hu

 Hívj (+36 209 342 760) vagy küldj e-mailt! tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-25.jpg

1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 


 

 

 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36 209 342 760
Fontos a létszám, az időpont és időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök és különösen az, hogy mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság?
Amit még tudnunk kell: darázscsípés-allergia epilepszia, hogy (mondjuk) 3 ember egy nappal korábban megy el, ha nem is milligramm és milliméter  pontossággal, de a testsúlyok és magasságok, különösen ha az "Elemér" 232 centi magas vagy erősebb testalkatú.  


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, és a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint a "Hernád kenutúrát" beírni. 

(Pl. 5630 Vásárvár, Béke u. 2.  
2020. július 9-12. 
​Hernád vízitúra)