Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2-napos Hernád vízitúra (szomb-vas. közepes távok)

20180624_124530.jpg2-napos Hernád-vízitúra meseországban, közepes napi távokkal szombaton és vasárnap. Kenutúra a Hernádon rutinos, a hajót magabiztosan irányító vízitúrázóknak.

Ez a 2-napos Hernád-túra hétvégi vízitúraként is tökéletes, mert az első napon (szombat) elég délre érkezni és vasárnap a kenu-, ill. kajaktúrát kora délután fejezzük be, így 'emberi időpontban' haza lehet érni, mosni, stb. Ez különösen jól jön, ha a hétfő a vízitúrázóknak munkanap!
 

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-a-hernad-szentistvanbaksa-alatt.jpgA 2-napos Hernád vízitúrákon belül ajánlunk vízitúrákat közepes és hosszabb napi távokkal. (Lásd a másik, 2 napos túrát leíró menüpontot.)
Itt, ebben a menüpontban azon 2-napos Hernád-túránkat olvasod, amelynek mindkét napján 15 km körüli, közepes napi távot teszünk meg. 

Közlekedés: Telekocsi rendszer
Étkezés: igény szerint lehet önellátó vagy félpanzió 

Úszni tudás: kötelező 
Mentőmellény: a mentőmellény viselése kötelező 

 

 

 

 

1. napi Hernád kenutúra: 15 km-es táv 

20150531_vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-2.jpg11:00 Találkozás. A találkozás helyét mutató térképet e-mailben átküldjük.

 


Beköltözés a szobákba, sátrasok még nem verik fel a sátrat, csak "leteszik", a romlandó élelmiszerek hűtőszekrénybe helyezése
11:15 Átöltözés a vízre szálláshoz, önellátó ebéd, közben napi tájékoztató 

11:30 A felszerelés kiosztása
11:45 Logisztika, kocsikkal a vízre szállás helyére megyünk, majd a sofőrök visszahozzák az autók nagy részét a bázisra, és a bázisról vagy telekocsi rendszerben vagy transzferrel visszaviszünk a vízre szállás helyére
13:00 Vízre szállás, majd egy rövidebb wc-szünetet követően 
14:15 Átemelés és hosszabb pihi
16:00 Érkezés a napi célba.

Telekocsi vagy transzfer segítségével a sofőrök "lehozzák" a még vízre szállás helyén lévő autókat, a kocsik többsége már a reggeli "logisztikázásnak" hála a célban van. Amennyiben transzfert kértek - a transzfer árát a túradíj nem tartalmazza - a transzfer ára 990 Ft/sofőr. 

 

 

Szállás választhatóan sátrazás vagy vendégszoba a sátras rész melletti vendégházban. A földszinti szobák fürdőszobásak, az emeleti szobák esetén a mosdó a folyosón található.


hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu--es-.jpgSzállásdíjak: sátrazás (1500 Ft) vagy vendégszoba 4000 Ft/fő/éjszaka)

 

 

Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy rendelt vacsora. 
 

 


2. napi Hernád-vízitúra: 15 km-es varázslat
hernad-005.jpgA reggeli önellátó, ill. lehet rendelni is, és természetesen lehet vásárolni is a saját reggelihez friss péksüteményt, tejterméket stb.
08:00 Sátorbontás vagy kiköltözés a szobákból, pakolás, reggeli
08:45 Logisztika (a kocsik a napi célállomásra mennek, a sofőröket visszahozzuk, a transzfer 990 Ft/fő)  
09:45 Naptejezés, wc, popsivédők stb. után vízre szállás

11:00 Átemelés, pihenés, wc, fotózás....
12:00 Ebédszünet, az ebéd önellátó, hozzatok szendvicset, (alkoholmentes) innivalót
12:30 Újra a vízen
13:30 Érkezés a célba, hajómosás és hazautazás, vagy fakultatív programként gyalogtúra a Zemplénben